Javni poziv za mirovne akcije u 10 BiH gradova – “Uljepšajmo mir”

11 feb
Rok prijave 28.02.2019

U peridu od 27. – 31.08.2018. godine PRONI Centar za omladinski razvoj u saradnji sa Crvenim krstom/križom Brčko distrikta BiH realizovao je mirovni kamp pod nazivom „Uljepšajmo mir“. PRONI mirovni kamp “Uljepšajmo mir” 2018 okupio je 70 mladih iz šesnaest gradova/opština iz čitave BiH uz podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

Jedna od planiranih aktivnosti samog projekta jeste multiplikacija ciljeva mirovnog kampa „Uljepšajmo mir“ širom Bosne i Hercegovine, na osnovu čega PRONI Centar za omladinski razvoj raspisuje javni poziv za dostavljanje projektnih inicijativa (mirovnih akcija) od kojih će 10 biti podržano u iznosu od 500 američkih dolara.

PRONI Centar za omladinski razvoj će podržati 10 lokalnih akcija u Bosni i Hercegovini iz slijedećih gradova:

  • Distrikt Brčko,
  • Federacija BiH: Kanton 1: Bihać, Cazin, Bužim, Kanton 3: Srebrenik, Kalesija, Kladanj, Kanton 4: Zenica, Zavidovići, Maglaj, Kanton 6: Jajce, Uskoplje / Gornji Vakuf i Donji Vakuf, Kanton 10: Livno, Glamoč, Drvar,
  • Republika Srpska: Istočna Hercegovina, područje Birača, područje Prijedora.

Lokalne inicijative ticat će se tema promocije pomirenja i kulture mira, tolerancije, govora mržnje i produkcije multimedijalnih sadržaja koji se mogu koristiti za druge aktivnosti. Sve projektne inicijative moraju se realizovati na području Bosne i Hercegovine u 2019. godini.

Aplikacije možete slati do 28.02.2019. godine, a istu možete pronaći na ovom linku.

Sve aplikacije slati na: [email protected]

Svaki podnosilac projektne inicijative ima pravo na samo jednu projektnu inicijativu. Initijative mogu biti individualne i grupne, a PRONI Centar će svima pružiti mentorsku podršku.

Za sve informacije pozovite broj +38749217695 ili na email [email protected].

(Visited 261 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments