Javni poziv za „Erasmus za mlade poduzetnike_ce“

4 jun

Erasmus za preduzetnike_ce je program razmjene namijenjen preduzetnicima_ama koji finansira Europska unija. Program vam pruža mogućnost boravka kod iskusnog_e preduzetnika_ce u nekoj od država učesnica projekta. Učešćem u ovom projektu dobijate mogućnost da razvijete vještine i steknete znanja koja su vam potrebna za razvoj vašeg biznisa. Vaš boravak u inozemstvu može trajati od jednog do šest mjeseci a troškovi razmjene kao što su prevoz, smještaj i hrana će biti pokriveni u vidu mjesečnih naknada čija vrijednost zavisi od države u kojoj će razmjena biti izvršena.

Zašto učestvovati u razmjeni?

Ako želite postati preduzetnik_ca ili ste to postali_e u zadnje 3 godine, nalazite se pred ključnim odlukama koje će definisati budućnost vašeg biznisa. Učenje kroz rad na konkretnim projektima, zajedno s iskusnim poduzetnicima_ama će vam pružiti odgovore na sva vaša pitanja i pripremiti vas za uspješno vođenje vlastitog biznisa.

U sklopu razmjene ćete imati mogućnost da: razvijete poslovne kontakte u inostranstvu, usavršite vještine koje su vam potrebne za poslovanje, upoznate strano tržište i njihove načine poslovanja, otkrijete mogućnost saradnje između vašeg i domaćinskog (host) preduzeća, upoznate uspješne poslovne ljude i dobijete financijsku potporu programa Europske komisije.

„Žene za Žene International“ je kontakt tačka (IO) za Bosnu i Hercegovinu. Nakon što ispunite svoju online prijavu i budete primljeni_e u program, „Žene za Žene International“ će vam pružiti podršku i pomoć u pronalasku vašeg domaćina i pomoći u procesu priprema za odlazak na razmjenu. Tokom boravka u inostranstvu biti će vam na raspolaganju i praktična pomoć kako bi vaše iskustvo na Erasmus razmjeni bilo potpuno.

Uvjete ispunjavate ako:

  • Želite postati preduzetnik_ca i čvrsto ste odlučili_e pokrenuti firmu ili ste preduzetnik_ca koji_a je pokrenuo_la vlastiti biznis u posljednje tri godine.
  • Imate konkretnu projektnu ili poslovnu ideju koju želite realizovati.
  • Možete jasno pokazati svoju motivaciju i volju za ulazak u poslovni odnos sa iskusnim preduzetnikom_com iz druge zemlje učesnice programa.

Prijaviti se možete na linku: https://webgate.ec.europa.eu/erasmusentrepreneurs/index.cfmfuseaction=app.welcome
Za sva pitanja koja imate pišite nam na: [email protected]

*Dobna granica za prijavu na ovu razmjenu ne postoji samo je bitno da ispunjavate sva tri
navedena uvjeta.

(Visited 67 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments