Javni poziv za dodjelu studentskih zajmova u akademskoj 2019/2020.

11 nov
Rok prijave 14.11.2019

U skladu s članom 18. Statuta Upravnog odbora Fonda za studentske zajmove Federacije Bosne i Hercegovine te na osnovu Odluke Upravnog odbora Fonda, Upravni odbor Fonda za studentske zajmove Federacije Bosne i Hercegovine objavljuje poziv za dodjelu studentskih zajmova.

Radi poticanja osiguranja sredstava, podrške i omogućavanja studiranja studentima na priznatim visokoškolskim ustanovama u Federaciji BiH, Fond za studentske zajmove Federacije Bosne i Hercegovine dodjeljuje 210 studentskih zajmova u ukupnom iznosu od 2500,00 KM za akademsku 2019/2020. godinu.

U slučaju iskazanog interesa i osiguranja dodatnih finansijskih sredstava, Fond za studentske zajmove Federacije Bosne i Hercegovine objavit će novi Javni poziv pod istim uvjetima. Studenti koji nisu ostvarili pravo na studentski zajam po ovom Javnom pozivu bit će uvršteni u novu rang listu i biti ocjenjeni u konkurenciji s novozaprimljenim prijavama bez obaveze da se ponovo kandidiraju.

Studentski zajmovi će se dodjeljivati po naučnim oblastima prema sljedećem rasporedu:

OBLAST NAUKA – Broj zajmova

  1. Prirodne nauke/znanosti – 30
  2. Tehničko-tehnološke nauke/znanosti – 45
  3. Bio-medicinske nauke – 40
  4. Poljoprivredne-biotehničke nauke/znanosti – 30
  5. Društvene nauke/znanosti – 35
  6. Humanističke nauke/znanosti – 30

U slučaju nepodnošenja dovoljno zahtjeva za dodjelom studentskih zajmova iz jedne naučne oblasti, sredstva će se preusmjeriti na zahtjeve za dodjelom studentskih zajmova iz ostalih naučnih oblasti.

Odluka o izboru korisnika studentskih zajmova bit će oglašena na web stranici Fonda za studentske zajmove F BiH (www.zajam.ba) i internetskoj stranici Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke (www.fmon.gov.ba).

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem elektronske pošte [email protected], kao i na web stranici Fonda za studentske zajmove F BiH (www.zajam.ba).

Više informacija na ovom linku.

(Visited 322 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments