Javni poziv se realizira u sklopu projekta “Razvoj održive turističke prakse i energetski efikasnog poslovanja u Bosni i Hercegovini”.

8 mar

Poslije jednogodišnje pauze, do koje je došlo zbog prelaska finansiranja filmskih festivala u Republici Srpskoj sa Ministarstva prosvjete i kulture na novoformirani Audio-vizuelni centar Republike Srpske, stvoreni su uslovi za nastavak održavanja Festivala animiranog filma “Banjaluka 2023”.

Izvor: Saopštenje

Međunarodni festival animiranog filma u Banjaluci, koji je osnovan 2008. godine, tokom dosadašnjih izdanja ugostio je brojne, svjetski poznate majstore animcije, a kroz raznovrsne programe prikazano je nekoliko hiljada animiranih filmova u Banjaluci, ali i drugim gradovima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Tradicionalno, takmičarski program festival predstavlja reprezentativan presjek internacionalne animirane scene sa fokusom na autorsku animaciju.

I ove godine, na zadovoljstvo mnogih, biće prikazani najbolji animirani filmovi, a ako je suditi po prijašnjim iskustvima da se na Festival prijavljuju animatori iz cijelog svijeta, publika će imati priliku da vidi najbolja ostvarenja sa svih meridijana.

Petnaesto izdanje festivala tradicionalno će pratiti brojni sadržaji, tako da možemo da kažemo da će se u programu koji pripremamo naći za svakoga ponešto.

Festival počinje 24, a završava 28.oktobra, na Svjetski dan animiranog filma.

Više informacija o konkursu, kao i Festivalu autori i ljubitelji animacije mogu da pronađu na zvaničnom sajtu banjalukanima.org

(Visited 35 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments