Javni poziv POKRENI SVOJ KREATIVNI ILI ICT BIZNIS

14 feb
Rok prijave 04.03.2021

 

Profesionalac ste u oblasti razvoja softvera, dizajna, fotografije, grafike, animacija ili filma, mode ili srodnih područja?

Željeli biste svoje vještine i iskustvo iz oblasti kreativnih industrija i informaciono komunikacijskih tehnologija primijeniti na rješenja u različitim industrijama: od poljoprivrede, metalne, drvne, tekstilne industrije do pametnih gradova?

Nudimo vam podršku u pretvaranju vaše inovacije, proizvoda, usluge ili koncepta u održiv biznis!

Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Centar Sarajevo poziva sve zainteresovane mlade osobe, sa prijavljenim mjestom boravka u Kantonu Sarajevo, u dobi od 18 do 35 godina te koje su zainteresovane za pokretanje/registrovanje vlastitog biznisa, da se prijave za učešće u Programu podrške pokretanju poduzetničkih ideja u oblastima ICT i kreativnih industrija.

Učesnice i učesnici će kroz ovaj program dobiti stručnu podršku u jačanju svojih vještina u poduzetništvu i poslovnom planiranju – odnosno izradi biznis plana. Pokretanje poduzetničkih poduhvata koji budu ocijenjeni kao najbolji će se finansijski podržati bespovratnim sredstvima i mentorskim programom u prvoj godini poslovanja.

Prijave je moguće predati putem online obrasca do 04.03.2021. godine.

Javni poziv se objavljuje u okviru projekta EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju. S ciljem jačanja ekonomije BiH, EU4Business potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj. EU4Business je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

Lokalno partnerstvo Centar sačinjavaju Općina Centar, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalni Burch univerzitet, Bit Alijansa i DVC Solutions d.o.o.

Ciljna grupa

Ciljna grupa ovog poziva su mladi (do 35 godina starosti) sa prijavljenim mjestom boravka u Kantonu Sarajevo, s naglaskom na visokoobrazovane mlade osobe iz oblasti prirodnih ili tehničkih nauka i umjetničkih akademija (dizajn i multimedija). Naročito ohrabrujemo studente završnih godina dodiplomskog i postdiplomskog studija, osobe koje su studij završile u prethodnih 3-5 godina te sve druge osobe koje smatraju da su u stanju uspješno pokrenuti biznis u oblastima ICT i kreativnih industrija te koje su spremne učestvovati u finansiranju svog biznisa sa vlastitim sredstvima do 50% od iznosa koji bude tražen od projekta u formi bespovratne finansijske podrške.

Način prijave

• Prijave se mogu podnijeti u periodu 12.02.2021 – 04.03.2021. godine, popunjavanjem online formulara koji je dostupan na linku. Link na formular će biti dostupan na sajtovima svih članica Lokalnog partnerstva Centar Sarajevo.
• Nepotpune i neblagovremeno podnesene prijave neće se uzeti u razmatranje

Dodatne informacije o programu

Dodatne informacije o programu se mogu dobiti:

• Upitom na adresu: [email protected]
• Prisustvom na info-događajima (prezentacijama) koje će biti organizovane online, (putem ZOOM platforme) u sljedećim terminima:
o 19.02.2021, 17.30 sati (link za prisustvo dostupan na donjem linku), i
o 26.02.2021, 13.00 sati (link za prisustvo dostupan na donjem linku).

(Visited 137 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments