[JAVNI KONKURS] „Niko gladan. Niko sam“: Pjesmom pokreni promjenu!

2 jul

U sklopu kampanje #NikoGladanNikoSam, koja je dio projekta Pravni okvir za filantropiju koji provodi Fondacija Mozaik zajedno sa partnerskim organizacijama (Fondacija Hastor, Udruženje Pomozi.ba, Mreža za izgradnju mira, Fondacija Trag i Catalyst Balkans) uz finansijsku podršku USAID-a, otvoren je konkurs za himnu ove inicijative. 

U Bosni i Hercegovini danas ima najmanje 60 javnih kuhinja, od kojih je jedna za bebe i jedna za djecu sa invaliditetom, u kojima se hrani najmanje 16.800 ljudi. U isto vrijeme, prema podacima Agencije Ujedinjenih nacija, u BiH se godišnje uništava i baca oko 400.000 tona hrane.

Uhvatila te je jeza od ovih brojki i informacija? Onda nastavi da čitaš i vidi kako možeš da se uključiš! 

Cilj ovog konkursa je da informiše i zainteresuje sve građanke i građane u Bosni i Hercegovini o problemu uništavanja hrane, koja može biti donirana javnim kuhinjama. Želimo promijeniti zakon i napraviti sistem tako da se na donacije hrane ne plaća porez na dodatnu vrijednost (PDV). Na taj način želimo da osiguramo da niko u BiH ne bude gladan, pa ćeš učešćem na konkursu dati svoj doprinos ovoj incijativi!

Zato tražimo kreativne osobe, željne izazova i pozitivnih promjena u našem društvu! Ako želiš pomoći ljudima u potrebi, koji se sigurno nalaze i u tvojoj okolini, pozivamo te da uzmeš učešće u konkursu i osmisliš tekst i muziku za kampanju „Niko gladan. Niko sam. Spasimo hranu, donirajmo je!“.

Saznaj više o ovom problemu i predloženom rješenju u lonac online zajednici na Niko gladan. Niko sam.

(Visited 125 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments