Javne konsultacije o radnom tekstu strategije prema mladima FBiH

19 jun

😍Proces izrade strategije prema mladima Federacije Bosne i Hercegovine za period 2024-2027. ulazi u posljednju fazu te nas još malo dijeli od kompletiranja ovog važnog strateškog dokumenta za mlade u FBiH.

🧐Federalno ministarstvo kulture i sporta zaprimilo je od Interresorne radne grupe radni tekst strategije prema mladima FBiH. Shodno Uredbi o izradi strateških dokumenata u FBiH, Ministarstvo je pokrenulo proces javnih konsultacija o dokumentu koje će trajati do 29.6.2024. godine.

📢Ovim putem vas pozivamo da se upoznate sa sadržajem dokumenta te da svoje prijedloge dostavite putem obrasca javnih konsultacija i na taj način doprinesete kvaliteti strategije prema mladima FBiH.

📌Obrazac javnih konsultacija kao i detaljnije informacija o načinu dostavljanja prijedloga i sugestija možete pronaći na stranici Federalnog ministarstva kulture i sporta: fmks.gov.ba

Nosilac inicijative izrade strategije prema mladima Federacije BiH je @fmks_gov u partnerstvu s Institutom za razvoj mladih KULT i @vijecemladih.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments