Japanska Fondacija nudi grantove za konferencije o intelektualnoj razmjeni

19 nov
Rok prijave 02.12.2019

Japanska fondacija prihvata prijave za svoj program grantova za konferencije o intelektualnoj razmjeni kako bi podstakla produbljivanje međusobnog razumijevanja i uspostavljanje bližih odnosa između Japana i drugih zemalja putem globalne intelektualne razmjene.

Krajnji rok za apliciranje na ovaj poziv je 2. decembar 2019. godine.

Prihvatljivi projekti:

  • Međunarodni dijalozi o intelektualnoj saradnji, poput međunarodnih konferencija, simpozijuma, seminara i radionica, gdje se teme moraju odnositi na izazove koji se tiču Japana i drugih zemalja, a učesnici iz Japana moraju igrati značajnu ulogu u dijalozima;
  • Neki primjeri prihvatljivih tema su starenje stanovništva i nizak natalitet, okruženje i energija, uticaj nauke i tehnologije na društvo, kulturna raznolikost i multikulturalizam, demokratija i upravljanje, i uloga kulture u diplomatiji i međunarodnim odnosima.

Ovaj program pruža donacije koje djelimično pokrivaju troškove za sprovođenje međunarodnih projekata intelektualne saradnje, kao što su međunarodne konferencije.

Takođe će biti obezbijeđeni troškovi:

  • Putni troškovi (međunarodne aviokarte i drugi troškovi prevoza, dnevnice i naknade za smještaj)
  • Honorari za predavače, prevodioce, itd.
  • Troškovi sastanaka (priprema materijala, prostor, oprema, odnosi sa javnošću, itd.)
  • Ostali troškovi (nabavka materijala, itd.)

Projekti se moraju realizovati i završiti između 1. aprila 2020. i 31. marta 2021. godine. Više informacija možete naći u Vodiču za aplikante, kao i na internet stranici.

(Visited 296 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments