Izložba – ”Dva umjetnika – Jedna ljubav”

18 okt

Sa zadovoljstvom vas pozivamo da prisustvujete svečanom otvorenju slikarske izložbe sarajevskih umjetnika Hanne Dujmović i Rikarda Druškića ”Dva umjetnika – Jedna ljubav” u Vijećnici 21.10. (petak) sa početkom od 20:00 sati. 

”Hanna Dujmović i Rikardo Druškić su umjetnici sa bogatom historijom izlaganja širom svijeta. Njihove slike nalaze se u nekoliko stotina privatnih kolekcija, te su vrlo poznati i priznati kod  lokalne publike. Aktivno rade i stvaraju u domenu slikarstva, street art umjetnosti, te su radili i rade na mnogim projektima koji se tiču podizanja svijesti o umjetnosti kao jednoj o najbitnijih grana kulture u našoj državi i šire. Njihov rad do sada su podržale mnoge NVO organizacije, ambasade i utjecajne ličnosti iz svijeta biznisa.

Oba umjetnika imaju specifičan stil izražavanja u slikarskom mediju. Ono što je probudio želju za zajedničkim izlaganjem u jednom velikom prostoru jeste ista ljubav i senzibilitet prema stvaranju umjetničkih djela dosta sličnom tehnikom. Njihova djela su cijele naracije smještene u okvir platana koja odišu koloritom, dinamikom, mistikom, ali i sentimentalnim detaljima koji kod posmatrača/publike mogu izazvati reakciju i interakciju sa djelima. Slike su vizuelno privlačne, autentične i posmatrače odvode u jednu posve novu dimenziju. Kustoskinja izložbe je Milica Zorić historije umjetnosti Univerziteta u Parizu.”

Tokom svečanog otvorenja pripremljen je specijalni program, te govor umjetnika, rukovodstva Vijećnice, člana Europske Unije, te gradonačelnice Benjamine Karić. 

Voditeljica programa: Elma Juković

Piano izvedba: Naomi Druškić

Powered by Submarine Agency 

(Visited 57 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments