IUS organizuje testiranje za stipendije i dan otvorenih vrata

20 jan

Internacionalni univerzitet u Sarajevu i ove školske godine organizuje testiranje za #stipendije i Dan otvorenih vrata. #Maturanti iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja regiona imaju priliku da 27. marta 2020. godine osvoje vrijedne stipendije i postanu dio akademske porodice regionalnog lidera u obrazovanju.

Ovo je tvoja šansa, iskoristi je i prijavi se odmah na linku.

➡️ 5 fakulteta
➡️ 17 dodiplomskih studija
➡️ 28 master i doktorskih studijskih programa
➡️ 5 istraživačkih centara
➡️ 7 najsavremenijih laboratorija

Test nije samo šansa da se osvoji stipendija, već je i prilika da pokažete svoja znanja i sposobnosti. Ispit se sastoji od pitanja iz općeg znanja i matematike, a stipendije se dodjeljuju kandidatima na osnovu ostvarenih rezultata. Najniža stipendija koja se može osvojiti kroz test općeg znanja i matematike iznosi 40%, a najveća 100% od ukupnog iznosa školarine na godišnjem nivou.

IUS je, u 2018. godini dodijelio 1929 stipendija.

Prema novom pravilniku o stipendiranju, stipendije se dodjeljuju na vremenski period od 5 godina. Ako student ne diplomira u tom periodu, stipendija se fiksira na 50%, neovisno od početne vrijednosti stipendije.

Samo korisnici pune (100%) stipendije su obavezni održavati akademski uspjeh na izvjesnom nivou i oslobođeni su plaćanja školarine u Pripremnoj školi engleskog jezika za prvu godinu.

Uvjeti za polaganje ispita su:

  1. Biti završni razred neke od četverogodišnjih srednjih škola;
  2. Biti državljanin Bosne i Hercegovine ili neke od zemalja regiona (Srbija, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Makedonija);
  3. Posjedovati identifikacijski dokument sa slikom na dan testiranja (lična karta, vozačka dozvola, pasoš)
  4. Kandidati mogu samo jednom polagati ispit;

Na dan testiranja uvijek se upriliči i Dan otvorenih vrata, gdje budući studenti imaju priliku upoznati se sa svim fakultetima, studijskim programima, nastavnim osobljem te budućim kolegama. U sklopu Dana otvorenih vrata, student mogu dobiti i detaljnije informacije o studentskoj razmjeni te studentskoj praksi.

I ove godine smo obezbijedili preko 1000 stipendija za vas.

Testiranje je besplatno.

(Visited 162 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments