Internacionalni projekat-udruženje “Ruku na srce”

26 aug

Udruženje “Ruku na srce” prvi put realizuje internacionalni projekat pod nazivom “Future Western Balkan Leaders” s ciljem umrežavanja mladih s područja Zapadnog Balkana i osnaživanja u procesu izgradnje lidera pozitivnih promjena, koji će doprinijeti razvoju svojih zajednica.

Projekat je počeo u junu sa implementacijom online dvomjesečnih radionica za izabrane učesnike iz zemalja Zapadnog Balkana, a završit će sa studijskom posjetom Sarajevu u trajanju od pet dana. Kroz međusobno upoznavanje i saradnju, te različite vidove neformalnog obrazovanja, učesnici će steći nova znanja i vještine.

Online radionice su realizovane na teme demokratskih vrijednosti, važnosti učešća mladih u strukturama vlasti i donošenju odluka, rodne ravnopravnosti, transparentnosti i korupcije, ali i mentalnog zdravlja. Pored toga što se kroz ovaj projekat tretiraju trenutno aktuelne teme u društvu, učesnici imaju priliku i da unaprijede konverzacijske vještine, obzirom da se kompletan program realizuje na engleskom jeziku.

Broj mladih ljudi koji se odazovu glasanju na izborima za biranje vlasti, te učestvuju u donošenju odluka je jako nizak u svim zemljama Zapadnog Balkana. Kroz ovaj projekat želimo pružiti priliku i podržati mlade da se ujedine u svom razvoju kroz neformalnu edukaciju, kako bi unaprijedili svoje vještine, ostvarili lični rast i razvoj, te kao mladi lideri postali aktivni sudionici u kreiranju bolje budućnosti.

Cilj je povezivanjem mladih iz regiona podići svijest o značaju međusobne solidarnosti, tolerancije različitosti i saradnje.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments