Institut za razvoj mladih KULT vas poziva da se prijavite na 16. generaciju obuke mladih lidera

9 dec
Rok prijave 27.12.2019

KO SMO TO MI?

Institut za razvoj mladih KULT (u daljem tekstu Institut) punih 18. godina aktivno provodi programe, projekte i inicijative kako bi u Bosni i Hercegovini izgradio funkcionalno društvo u kojem mladi mogu da ostvare svoj puni potencijal. Na tom putu Institut blisko sarađuje sa svim nivoima vlasti u BiH, drugim organizacijama civilnog društva, a najvažniju kariku predstavljaju mladi koji daju pokretačku snagu Institutu.

ZAŠTO BAŠ TEBE POZIVAMO?

Želimo raditi sa mladima iz različitih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini i pružiti vam priliku da budete dio 16. Generacije Uči, Misli i Djeluj (u daljem tekstu UMiD) obuke za omladinske lidere/ice. Želimo ti pokazati jednu drugačiju sliku, motivirati da praviš promjene u svojoj lokalnoj zajednici i gradiš je po svojoj želji i želji drugih mladih, tvojih prijatelja i prijateljica. Želimo da na kraju glasno kažeš #necudaidem iz države jer #zelimgRaditi.

A ŠTA TI JE TO?

UMiD je jednogodišnja obuka koja je inkubator mladih lidera/ica aktivnih u demokratskom društvu. UMiD je obuka koja ti omogućava da postaneš aktivan lider/ica u svojoj lokalnoj zajednici i učestvuješ u rješavanju problema mladih, ali i da se pripremiš za vlastitu karijeru, stekneš nove vještine, upoznaš nove mlade ljude slične sebi, družiš i usavršavaš se.

IMA L’ MENE TU?

Ako se prijaviš može te biti. Međutim ako se ne prijaviš onda te sigurno nema! Tu su i neki uslovi koje je potrebno ispuniti. Više nije riječ samo o tebi, nego o vama. Ovo je timska igra, i zato želimo da iz različitih lokalnih zajednica imamo po dvoje učesnika, te da se prijavite kao tim koji ispunjava sljedeće kriterije:

  • Tim se sastoji od jedne ženske članice i jednog muškog člana.
  • Oboje imate između 18 i 30 godina na dan početka prvog modula.
  • Imate prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine.
  • Imate želju doprinijeti izgradnji boljeg okruženja za djecu i mlade u vašoj lokalnoj zajednici.
  • Želite naučiti više o temama ljudskih prava i izgradnje mira.

KOL’KO KOŠTA?

Vjerovali ili ne, skoro pa besplatno. Institut za razvoj mladih KULT snosi troškove prijevoza, smještaja, hrane, materijala koje koristiš tokom obuke, pa čak i dodatnih aktivnosti. Tebe košta da investiraš svoje slobodno vrijeme na najbolji mogući način, zgrabiš priliku i nakon godinu dana ostvariš veliki profit.

Prijaviti se možete putem ovog obrasca: http://mladi.org/myURL/umid16generacija a o uvjetima prijave saznajte na linku.

(Visited 431 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments