Infobip pokreće novi svjetski projekt: Evo tko može aplicirati za iznose od 10.000 do 60.000 dolara

1 jun

Infobip Startup Tribe naziv je novoosnovanog Infobipova programa usmjerenog na pronalaženje i okupljanje najinovativnijih domaćih i svjetskih startupa te ubrzanje i praćenje njihova rasta i razvoja. U sklopu programa startupi koji ispunjavaju uvjete mogu aplicirati za iznose od 10.000 do 60.000 dolara, koliko iznosi vrijednost korištenja Infobipovih komunikacijskih tehnologija i upotrebljavati ih za daljnji rast i unapređenje vlastitog poslovanja.

Osim pozamašnog iznosa, uključenim startupima Infobip pruža neprocjenjivi know-how te izravnu povezanost s globalnim investitorima i liderima iz industrije, a što startupima može otvoriti vrata dodatnog kapitala i novih tržišta. Uz brojne edukcije, vodnjanska IT tvrtka otvara mogućnost davanja uključenim startupima na raspolaganje i uredske prostore na više od 65 lokacija diljem svijeta, što će u trenutku njihova rasta i širenja zasigurno postati značajan benefit. Uz navedeno, uključeni startupi imat će i poseban pristup Infobip Shift konferenciji, nedavnoj akviziciji Infobipa, koja planira narasti u jednu od najvećih developerskih konferencija na svijetu.

Osnovan odjel za startup ekosistem unutar Infobipa

Infobip Startup Tribe vodit će Nikola Pavešić, direktor novoosnovanog Infobipova odjela. Pavešić je karijeru započeo u Ujedinjenim narodima u Tanzaniji. Svoj put u UN-u nastavio je i u Tokiju, gdje živi posljednjih 10 godina. Osim što je vodio i vlastiti startup, posljednjih pet godina obnašao je i vodeću poziciju za partnerstva u tvrtki Nikkei, najvećoj svjetskoj poslovnoj novinskoj kući i vlasniku uglednog Financial Timesa.

 | Autor : Infobip

Pavešić će upravljati novoosnovanim Infobip Startup Tribe programom, a uz vođenje programa, pružanja potpore startupima i odabir prijavljenih startupa, zadatak će mu biti i oformljivanje savjetodavnog vijeća koje će činiti neki od najpoznatijih svjetskih ulagača i pomno biranih partnera iz cijeloga svijeta, a među kojima će biti vodeći VC fondovi i akceleratori kao što su Y Combinator, 500 Startups i Techstars. Spomenuta partnerska mreža pridonijet će snažnom iskoraku inicijative, a startupi iz njihova portfelja imat će izravan pristup jednakim pogodnostima Infobip Startup Tribe programa.

„Ovim programom pokazujemo da smo spremni ulagati u društvo, ne samo svojim proizvodima već i kroz sve ostale resurse kojima raspolažemo, a ponajviše znanjem, iskustvom i vezama s poslovnom i stručnom zajednicom. Rad sa startupima dovest će Infobip u izravan kontakt s novim idejama, načinima razmišljanja i pristupima, a te komponente omogućuju tvrtkama da bolje iskoriste vlastite resurse i tehnologiju u korist snažnijeg i pozitivnog utjecaja na društvo. Uzbuđen sam što sam se pridružio Infobipu u fazi izgradnje tvrtke kao još snažnije developerske organizacije orijentirane startupima. Iako je to globalna inicijativa, posebno smo fokusirani i na svoje podneblje jer mislimo da je ovo svojevrsna prekretnica u razvoju poduzetničkog i tehnološkog ekosustava te da uz puno kvalitetnog rada možemo bitno utjecati na njihov razvoj. S velikim optimizmom i entuzijazmom gledam prema nadolazećem razdoblju u kojem ćemo kroz suradnju sa startupima donositi još veću vrijednost svima uključenima“, poručio je Nikola Pavešić.
 | Autor :

Kriteriji prijave na program su fleksibilni, a sve s ciljem da bi se okupio što veći broj brzo rastućih startupa. Prijaviti se mogu svi oni koji su skupili najviše pet milijuna eura investicija ili imaju najviše 100 zaposlenih, ali program će primati i iznimke ako pokažu veliki potencijal rasta u svojoj industriji.

Svi zainteresirani startupi koji ispunjavaju navedene kriterije mogu se jednostavno i brzo prijaviti ispunjavanjem obrasca na startups.infobip.com.

Informatička tvrtka Infobip | Autor : Dusko Marusic/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

„Uvijek sam imao poseban odnos sa startupima, pa je tako i Shift, koji je sada dio Infobipa, počeo kao startup konferencija. Iznimno mi je drago da se vraćam korijenima i što cijela inicijativa sa startupima ulazi u naš novi odjel za odnose s developerima“, izjavio je Ivan Burazin, član Uprave za developersko iskustvo u Infobipu. Infobip je ovim vrijednim programom još jednom pokazao da je spreman ulagati u društvo u cijelosti i to ne samo ustupanjem vlastitih proizvoda već i kroz sve ostale resurse kojima raspolaže i nesebično ih daje tvrtkama koje, upravo poput Infobipa, imaju potencijala rasti i postati nova pokretačka snaga hrvatskog, ali i svjetskih gospodarstva.

(Visited 125 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments