InciSioN BIH otvara konkurs za najbolji literarni rad

22 feb
Rok prijave 01.03.2024

Sa velikim zadovoljstvom već četvrtu godinu zaredom nacionalna radna grupa InciSioN BiH objavljuje Konkurs za najbolji literarni rad!

Ukoliko ste student/ica medicine ili drugih srodnih biomedicinskih nauka na fakultetima u Bosni i Hercegovini i volite u slobodno vrijeme pisati, za vas smo pripremili četiri teme i vrijedne nagrade!

Svi tekstovi trebaju biti napisani na bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku te dostavljeni elektronski, u Word dokumentu na [email protected] sa naznakom „Prijava za literarni konkurs“

Ovogodišnje četiri teme su:

  • Rezovi u sudbini: Povezanost između hirurgije i ljudskih priča
  • Tihi glasovi skalpela: Priče iz hirurškog svijeta
  • Hirurški labirinti uma: Sukobi i dileme u operacionoj Sali
  • Ja, žena i hirurg

Dužina teksta treba biti ograničena na tri kartice, do 5000 znakova. U sadržaju e-maila je potrebno navesti lične podatke (ime i prezime autora, broj telefona, fakultet, grad i država), a unutar word dokumenta dostaviti šifru po vlastitom izboru (primjer: mojrad11)

Sve radove će ocijeniti i pregledati žiri kojeg sada već tradicionalno čine:

  • prim. dr. Jasmina Hanjalić
  • Adis Ahmethodžić (Sarajevski John Doe)
  • Josip Milanović (PisoJ)

Neka ovo bude prilika da iskažete svoje stavove, kritičko razmišljanje, ali i umjetničku dušu koja se krije u vama, kao i svake godine naš stručni žiri i mi se radujemo čitanju vaših radova!

Prva tri mjesta vrijedno nagrađujemo, a ceremonija dodjele nagrada će biti upriličena u sklopu velikog događaja o kojem uskoro možete saznati više na našim društvenim mrežama.

Mnogo sreće želimo!

(Visited 137 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments