Imate poslovnu ideju? Prijavite se na Poduzetničku akademiju!

14 feb
Rok prijave 21.02.2020

Akademija će omogućiti učesnicima da steknu relevantna poslovna znanja i vještine, da uspostave bogatu i raznoliku mrežu profesionalnih kontakata, te će dobiti stručnu podršku u procesu razvoja poslovne ideje u uspješan biznis.

Učesnici Poduzetničke akademije će stoga, sa početkom od marta mjeseca, pohađati 6 dvodnevnih treninga putem kojih će dobiti odgovore na pitanja poput:

 Kako poslovnu ideju ili hobi pretvoriti u uspješan biznis?
 Kako razviti održivi poslovni model za svoju ideju?
 Kako registrovati biznis i sprovesti proces fiskalizacije?
 Koje su to računovodstveno-adminstrativne obaveze registrovanog biznisa?
 Kako upravljati finansijama i bez prethodnog znanja?
 Kako odrediti cijenu za usluge/proizvode i kako iste efikasno prodavati?
 Kako efikasno koristiti različite kanale promocije u poslovne svrhe?
 Kako uspješno komunicirati, pregovarati i umrežavati se sa poslovnim akterima?itd.

Osim učešća u radionicama, učesnicima/ama će biti dodijeljeni mentori, imat će stručnu podrškuprilikom ispunjavanja samostalnih poslovnih zadataka, te će putem pitch takmičenja dobiti priliku za finansiranje svoje ideje iz nagradnog fonda. Kroz EKI-EFSE nagradni fond, osigurana su sredstva u iznosu od 10.000 KM za najuspješnije učesnike/ce programa.
Ukoliko želite postati dijelom EKI Poduzetničke akademije u saradnji sa EFSE Fondom, potrebno je da dostavite prijavu u elektronskoj formi na email adresu Fondacije 787 [email protected] naznakom „Poduzetnička akademija“ najkasnije do 21.02.2020. godine do kraja dana.Prijava treba obavezno sadržavati:

– Curriculum Vitae
– Kratko obrazloženje poslovne ideje (do 300 riječi)
– Kratko obrazloženje motiva za pokretanje biznisa (do 300 riječi)

NB: Prisustvo na svim treninzima u sklopu Poduzetničke akademije (13-14. mart, 27-28. mart, 10- 11. april, 24-25. april, 8-9. maj), kao i na završnom događaju (12. juni) je obavezno.

* EFSE Entrepreneurship Academy (Akademija za poduzetništvo), inicijativa EFSE Development Facility,obuhvata niz programa za podršku startup-ovima u cijelom EFSE ciljnom regionu. Radeći zajedno sa lokalnim organizacijama koje pokreću projekte inkubacije i akceleracije, Akademija za poduzetništvo pružapoduzetnicima i njihovim novim biznisima usmjeravanje, resurse, mentorstvo i mogućnosti umrežavanja, sto povećava šansu da dobiju finansijsku podršku i druga sredstva neophodna za pretvaranje dobrih ideja u uspješna poduzeća. Na ovaj način, Akademija za poduzetništvo i njeni partneri pomažu u stvaranju okruženja u kojem poduzetnici mogu uspjeti – podstičući duh EFSE–a kao “Fond za poduzetništvo”.

* EKI je jedna od vodećih mikrokreditnih institucija u BiH i trenutno opslužuju preko 41.000 klijenata kojikoriste više od 177 miliona konvertibilnih maraka kredita. EKI od samog početka ima odgovoran pristupposlovanju, a sve u cilju pravovremene usluge klijentima, kako bi postavila čvrste temelje koji će obezbijediti kontinuirano i kvalitetno poslovanje u budućnosti.

* Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787 je neprofitna organizacije čiji je rad usmjeren na ekonomsko osnaživanje žena i mladih kroz poticanje poduzetništva, te podržavanje njihovog profesionalnog rasta i razvoja. Aktivnosti Fondacije 787 uključuju obrazovanje, informisanje, umrežavanje, pružanje usluga poslovnog razvoja, te zagovaranje za bolji položaj žena i mladih u bh. društvu.

Zvanični poziv možete pogledati i ovdje.

(Visited 259 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments