Ideathon: Sudjelujte u transformaciji modne industrije

2 jun
Rok prijave 08.06.2024

Modna industrija jedna je od najunosnijih, ali i najzagađujućih industrija na svijetu. Uz to, suočava se s mnogobrojnim izazovima koji pružaju ogromne mogućnosti za inovacije i poboljšanja, posebno u kontekstu bosanskohercegovačke privrede. Od održivog razvoja i optimizacije proizvodnje, do implementacije novih tehnologija, postoji ogroman potencijal za transformaciju cjelokupne industrije.

Vođeni vizijom transformacije za bolju modnu budućnost Fondacija 787 organizuje modni ideathon pod nazivom “Transformacija modne industrije” – dvodnevni događaj osmišljen je da okupi preduzetne, kreativne i inovativne žene iz različitih sektora kako bi zajedničkim snagama razvile inovativna poslovna rješenja za modnu industriju. Ideathon će se održati 21. i 22. juna 2024. godine u Sarajevu.

Bilo da ste dizajnerka, arhitektica, programerka, preduzetnica, fotografkinja, studentica ili strastvena zaljubljenica u modu i inovacije, ovo je prilika za vas da radite na rješenjima koja mogu donijeti pozitivne promjene u industriji koja oblikuje naš svakodnevni život.

Tokom Ideathona, Fondacija 787 će formirati interdisciplinarne timove od 3 do 5 članica među prijavljenim učesnicama. Timovi će, uz pomoć facilitatora i mentora, razvijati inovativna poslovna rješenja na zadanu temu “Transformacija modne industrije”. Ova rješenja mogu biti primijenjena u postojećim biznisima ili kroz osnivanje novih preduzeća.

Događaj će učesnicama omogućiti:

prostor za učenje, razmjenu znanja, te umrežavanje sa drugim učesnicama koje interesuje ova tema,

facilitatorsku i savjetodavnu podršku eksperata prilikom razvijanja rješenja koja se mogu pretvoriti u održiv biznis ili mogu unaprijediti poslovanje već postojećeg biznisa,

promociju pobjedničkog tima i rješenja/ideje kroz različite komunikacijske kanale i

nagradu u vrijednosti od 3.000 KM za pobjednički tim.

Kriteriji i pravila

Učesnice moraju imati najmanje 18 godina, a mogu dolaziti iz bilo kojeg mjesta iz BiH.

Rad u toku Ideathona se realizuje u timovima koje oformi Fondacija 787 na osnovu prijava za učešće. Timovi će biti sastavljeni od 3 do 5 osoba i sastav timova se ne može mijenjati tokom trajanja takmičenja.

Fondacija 787 se kao organizator ne obavezuje da će štititi ideje i tehnička rješenja koja mogu biti predmet intelektualnog vlasništva. Sve moguće preventivne mjere za zaštitu informacija ili tehničkih elemenata koji mogu biti predmet intelektualnog vlasništva prije sudjelovanja u događaju trebaju poduzeti učesnice.

Rok i način prijave

Prijave za Ideathon otvorene su do 08.06.2024. godine.

Učešće za sve odabrane kandidatkinje je u potpunosti besplatno. Odabrane učesnice će biti obaviještene najkasnije do 12. juna i za njih Fondacija 787 pokriva organizacijske troškove, kao i troškove putovanja i smještaja. Prisustvo ucesnica se ocekuje od 13h u petak 21. juna do 18h u subotu 22. juna.

Svoje prijave možete poslati popunjavanjem prijavnog obrasca

Za sva potencijalna pitanja i nejasnoće, možete kontaktirati: [email protected]

(Visited 84 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments