Idea Factory – Kako generisati inovativne ideje za društvene biznise i projekte!

19 maj

Idea Factory - Kako generisati inovativne ideje za društvene biznise i projekte!

Pridruži nam se 25.5.2023. u Sarajevu ili Bihaću na “Idea Factory” radionici da zajedno kreiramo ideje koje će donijeti pozitivne promjene u naše društvo!

Termin: 25.05.2023. 17:00 – 25.05.2023. 18:30

Uživo

Lokacija: Mozaik startup studio Sarajevo i Bihać

U okviru Social Impact Award (SIA) u Sarajevu i Bihaću organizujemo radionicu “Idea Factory” u kojoj ćemo te u 60 minuta interaktivnog rada provesti kroz proces razmišljanja i generiranja inovativnih ideja za potencijalne društvene biznise i projekte.

Za ovu radionicu ti ne treba kreativnost, ali je poželjna radoznalost i želja za kreiranje pozitivne promjene u društvu.

Šta možeš očekivati na radionici “Idea Factory”?

  • Interaktivno iskustvo: Radionica je osmišljena kao dinamična i interaktivna platforma koja će te potaknuti na razmišljanje izvan ustaljenih okvira i potaknuti kreativnost.
  • Proces generiranja ideja: Kroz strukturirane vježbe, timski rad i inspirativne primjere, naučit ćeš kako generirati inovativne ideje za društvene biznise i projekte te kako ih razvijati u konkretne planove.
  • Mentorstvo i povratne informacije: Imat ćeš priliku sarađivati s iskusnim mentorima iz područja društvenog preduzetništva koji će te podržati, pružiti smjernice i dati korisne povratne informacije o tvojoj ideji.
  • Networking mogućnosti: nikada ne znaš koga ćeš upoznati i kada će ti to poznanstvo koristiti, kako god, upoznavanje i poznavanje ljudi ti može samo koristiti.

Radionica je ujedno i prilika da se upoznaš sa “Social Impact Award”, nagradom za društvene promjene koja se od 2009. godine dodjeljuje u 26 država svijeta, gdje možeš dobiti finansijsku i mentorsku podršku za svoju ideju, učestvovati na međunarodnom SIA Samitu koji se ove godine održava u Beogradu i postati dijelom globalne zajednice mladih društvenih preduzetnika i preduzetnica.

Također, kako je poziv za SIA još uvijek otvoren, radionicu možeš iskoristiti i da svoju ideju dodatno unaprijediš i prijaviš za nagradu. 

Kome je radionica namijenjena?

  • Imaš između 16 i 30 godina.
  • Imaš ili nemaš ideju, ali znaš da želiš napraviti pozitivnu promjenu u zajednici/društvu.
  • Imaš malo ili nemaš nikakvog znanja iz oblasti društvenog preduzetništva, preduzetništva, projektnog upravljanja i biznis planiranja.

Gdje i kada?

Datum: 25.5.2023. godine 

Vrijeme: 17:00h

Mjesto: Mozaik startup studio

  • Maršala Tita br. 54/II, Sarajevo
  • Bosanska br. 4, Bihać

Radionica je besplatna, a broj učesnika i učesnica je ograničen. Prijaviti se možeš do 24.5.2023. godine do 15:00 h popunjavajući kratku formu.

Svi učesnici i učesnice radionice “Idea Factory” će dobit službeni certifikat kao priznanje za aktivno sudjelovanje u procesu generiranja inovativnih ideja za društvene biznise i projekte.

(Visited 52 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments