IAESTE LC Sarajevo – Konkurs za plaćene prakse u inostranstvu

6 feb

Kakve su to IAESTE prakse :
IAESTE (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) je najveća studentska organizacija koja se prvenstveno bavi razmjenom studenata radi obavljanja stručne prakse. Tokom svog djelovanja preko 670 studenata iz Bosne i Hercegovine je dobilo mogućnost da obavi stručnu praksu u nekoj od 87 zemalja svijeta u kojima IAESTE djeluje. Kao i prethodnih godina IAESTE i 2021. godine organizuje konkurs za plaćenu stručnu praksu u inostranstvu.

Ko sve može da aplicira za IAESTE stručnu praksu :
Pravo apliciranja na konkurs i na „Intraweb“ prakse imaju svi studenti koji studiraju na jednom od univerziteta na području Kantona Sarajevo. Studenti koji NE studiraju na univerzitetu u Kantonu Sarajevo, ali imaju prijavljeno mjesto prebivališta u Kantonu Sarajevo se također mogu prijaviti.

Student koji aplicira na konkurs, mora dostaviti sljedeće dokumente :
1) Popunjen online formular
2) Potvrda o statusu studenta
3) Prepis ocjena svih prethodno završenih godina studija, *studenti Master studija moraju donijeti prepis ocjena i sa I ciklusa studija (bachelor)
4) Položen IAESTE test iz engleskog jezika, *test se plaća 5 KM, te vrijedi naredne 2 godine

-Uplatu je moguće izvršiti na račun xx svrha uplate -kotizacija za test engleskog jezika-IAESTE LC Sarajevo, te uživo 5.2.2021 I 12.2.2021 u 14h u HomeWork Hub Sarajevo (Kolodvorska 12)

Šta se sve boduje na konkursu :
1) Uspjeh tokom studija
2) Znanje engleskog jezika (IAESTE test)
3) Godina studija (studenti sa viših godina dobijaju više bodova)
4) Prednost imaju učesnici koji nisu obavljali ranije prakse
5) Članstvo u udruženju

**Napomena**
Ako kandidat odluči da aplicira na ponuđenu praksu, neophodno je i izvršiti uplatu kotizacije od 210 KM na računxx-Svrha uplate”Kotizacija za prijavu na konkurs”. Uplata se vrši prilikom potpisivanja ugovora o preuzimajnu stručne prakse.
U slučaju da kandidat ne dobije praksu, vraća mu se iznos od 170 KM. Zbog novonastale situacije sa COVID-19 virusom, ukoliko ne bude omogućen odlazak na praksu (zabrana ulaska u zemlju u kojoj se obavlja praksa ili u slučaju da firma kao razlog odbijanja navede COVID-19), kandidatu se vraća puni iznos kotizacije.

Link za prijavu pronađi ovdje.

(Visited 427 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments