IAESTE BiH u Banjoj Luci otvara konkurs za plaćene stručne prakse

31 okt
Rok prijave 08.11.2019

KO? Studenti tehničkih fakulteta, prirodnih nauka, farmacije, ekonomije, njemačkog i engleskog jezika i poljoprivrednih nauka se mogu prijaviti na konkurs.

KADA? Konkurs je otvoren od 28.10. do 08.11.2019. godine.

KAKO? Potrebno je da popuniš online aplikaciju i potrebna dokumenta dostaviš u kancelariju IAESTE BIH (Studentski centar ”Nikola Tesla”-prvi paviljon, Majke Jugovića 1, Banja Luka) zaključno sa danom 08.11.2019. u 14:00h. Navedena dokumenta se mogu dostaviti od 28.10.2019. do 08.11.2019. svakim radnim danom u periodu od 12:00h do 14:00h.

Potrebni dokumenti su uvjerenje da si redovan student i uvjerenje o položenim ispitima, koji ne smiju biti stariji od 3 mjeseca.

Pored toga, svaki student koji se prijavi na praksu je obavezan da izađe na test engleskog jezika koji se održava 7 dana po završetku konkursa. O tačnoj lokaciji i terminu održavanja testa će svaki student biti obaviješten putem maila.

Nakon testiranja, IAESTE objavljuje preliminarnu listu prijavljenih kandidata i period žalbe, nakon čega se objavljuje konačna rang lista.

Rangiranje prijavljenih studenata se vrši na osnovu ocjena ostvarenih prilikom studiranja, ocjene ostvarene na testiranju iz engleskog, godine na fakultetu, na osnovu rada za organizaciju IAESTE (samo za članove udruženja koji se prijave na konkurs) i na osnovu toga da li su već bili na praksi. Kandidati će na osnovu rang liste dobiti priliku da biraju neku od ponuđenih praksi koje će se razmijeniti na godišnjoj konferenciji u januaru 2019. godine.

Ukoliko vas nešto dodatno interesuje možete nam pisati na FB, IG ili mail: [email protected]

Online prijava ovdje.

(Visited 278 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević