I poslovni kontakti i obilazak Beča: Iskoristite jedinstvenu priliku za festival ViennaUP'23

10 maj
Startup festival ViennaUP'23
Startup festival ViennaUP'23

Između 30. maja i 7. juna 2023. godine u Beču se održava jedan od najvećih startup festivala u Evropi. Ovogodišnji ViennaUP obećava da će pružiti nezaboravno iskustvo glavnog grada Austrije.

Od pitching takmičenja, radionica, izložbi, sajmova, hakatona, do događaja namijenjenih isključivo poslovnom umrežavanju – ViennaUP'23 je jedinstvena prilika za sve ljubitelje putovanja sa ciljem i smislom.

Ukoliko želite spojiti ugodno s korisnim odnosno u jednom dahu uspostaviti značajne poslovne kontakte i obići čarobni Beč, onda je ovaj festival prava prilika za vas.

Iniciran od strane bečke poslovne agencije (Vienna Business Agency) festival ViennaUP objedinjuje kompletnu bečku startup i poduzetničku scenu pod jednom krovnom markom. Na taj način, domaća startup zajednica udruženim snagama promiče privredu kako na lokalnom, tako i na međunarodnom nivou. Uspjeh Beča u privlačenju stranih preduzeća je svakako i dokaz njegovog atraktivnog poslovnog okruženja i kolaborativnog pristupa ekonomskom razvoju u svim sferama.

Samo u 2022. godini glavni grad Austrije je privukao 237 međunarodnih kompanija, što je rezultat 5 posto veći u odnosu na prethodnu godinu i drugi najbolji rezultat ikad postignut. Ovaj katalizator za bečku privredu pokrenuo je oko 110 miliona eura investicija i otvorio preko 1.100 novih radnih mjesta. Brojke su svakako rezultati zajedničkog ulaganja kako finansijskog, infrastrukturnog tako i energetskog, što donekle objašnjava i simboliku koja je utkana u startup festival ViennaUP.

Šetnja kroz programsku šemu i Beč

Zbog širokog opusa festivala koji obuhvata preko 50 događaja program ViennaUP'23 je podijeljen u šest interesnih sfera. Prijava na pojedinačne događaje je svakako moguća u bilo kojoj kombinaciji i posjetitelji se uz registraciju digitalnim putem – na sljedećem linku – mogu odlučiti kako za mnogobrojna besplatna dešavanja tako i za manifestacije koje se naplaćuju.

Zahvaljujući ovom decentraliziranom pristupu, posjetitelji festivala se u toku ovih devet dana aktivno kreću gradom i uživaju u proljetnoj idili austrijske prijestolnice umjesto da su skoncentrisani u i oko jedne sajamske ili konferencijske dvorane.

Bogata programska šema obuhvata s jedne strane skupinu događaja pod nazivom Find Investors namijenjenu samo za osnivače preduzeća odnosno startupa i njihov put ka pronalasku investitora.

S druge strane tu su mnogobrojne prilike za investitore koji su u sklopu ViennaUPa u potrazi za isplativim ulaganjima pod nazivom Invest briliantly.

U treću grupu događaja Skill up and scale up spadaju sve šanse za profesionalno usavršavanje i razvoj na nivou organizacije ili individualnom nivou. Pored radionica tu su paneli, diskusije i sajmovi za zapošljavanje.

Ljubitelji tehnologije i tehnoloških trendova će se sigurno pronaći u manifestacijama okupljenim pod tematikom Discover New Tech, dok će se svi sa vizijom, nastojanjem i željom za bolju klimatsku i socijalnu budućnost prijaviti na događaje pod krovnim nazivom Impact the future.

Jedan od najzanimljivijih klastera je definitivno Experience Culture and Technology, koji će okupiti sve poznavaoce umjetnosti i tehnologije u cilju promicanja i promocije umjetnosti među širim narodnim masama.

Šta morate znati o ViennaUP'23

Kroz sve sfere programa se prosežu manifestacije namijenjene za umrežavanje žena u poslovnom svijetu, što je donekle i ogledalo grada Beča i mnogobrojnih inicijativa gradskih vlasti u ovom polju.

Šareni ViennaUP'23 je prepoznatljiv po svojim konjima u pop-art stilu. Konj je svjesno odabran kao dio brendinga festivala. Spoj bečke tradicije i orijentacije ka budućnosti predstavljen je kroz lipicanera na kojem se prelijevaju boje. Na taj način simbolizuje dinamiku startup zajednice, ali i otvorenost ka svemu drugačijem i novom.

Za prijavu na festival i događaje, kao i za više informacija i zanimljivih priča o Beču, kao inkubatoru poduzetništva, posjetite www.viennaup.com.

(Visited 137 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments