Humanitarna organizacija “ADRA” raspisuje konkurs za stipendiju za jednog studenta/studenticu sa područja Kantona Sarajevo

29 mar
Rok prijave 05.04.2019

Konkurs za stipendiju za dodjelu stipendije studentu/studentici za obavljanje društveno korisnog rada u cilju finansiranja javne kuhinje za beskućnike.

Humanitarna organizacija ADRA dodjeljuje stipendiju za jednog studenta/studenticu koji će u naredna tri mjeseca obavljati volonterski rad u cilju sakupljanja sredstava za finansiranje javne kuhinje za beskućnike.

Usluge javne kihinje „Obrok ljubavi“ redovno koristi 70 beskučnika i socijalno ugroženih osoba. Javna kuhinja se finansira isključivo prilozima građana kroz humanitarni projekat „Hljeb od tekstila“, kutijice za prikupljanje sredstava postavljene u pekarama, knjižarama i prodavnicama i sl.

U cilju sakupljanja potrebnog novca za rad javne kuhinje, humanitarna organizacija „ADRA“ stipendira studenta/studenticu čiji zadatak je da:
– u toku jednog mjeseca postavi određen broj kutijica na prethodno dogovorene lokacije koje će sam/sama dogovoriti,
– evidentira objekte u kojima se dogovori saradnja te
– nakon izvjesnog vremena iz kutijica sakupi priloge.

Stipendirani student/studentica će sa koordinatoricom humanitarnih aktivnosti dogovoriti sve potrebne korake za obavljanje predstavljenih zadataka. Visina mjesečne stipendije za studenta/studenticu iznosi 150 KM uz mogućnost povišenja. Stipendija se može produžiti i na akademsku 2019/2020 godinu na obostrano zadovoljstvo.
Pored općih uslova (status državljanina BiH, prebivalište-boravište na teritoriji BiH, status redovnog učenika/studenta), kandidat/kandidatkinja treba da ispunjava i posebne uslove:
– da ne obnavljaju godinu,
– da živi na teritoriji Kantona Sarajevo,
– da ima studentsku kartu.

Prednost pod jednakim uslovima imaće studenti slabijeg imovinskog stanja. Izabrani kandidat/kandidatkinja dužan/dužna je dostaviti dokumentaciju kojom potvrđuje navedene uslove iz online prijave.

Konkurs je otvoren do 05.04.2019. godine.

Prijaviti se možete ovdje.

(Visited 171 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović