“Heroji dvadesete” – nominuj i ti svog heroja!

19 apr

“Heroji dvadesete”, nagrada je inspirisana građanima Bosne i Hercegovine koji su dali značajan doprinos u borbi protiv krize nastale panedmijom COVID-19.

Nagrada slavi humanost, pozitivnost, hrabrost i kreativnost.  Cilj  je na simboličan način zahvaliti se svim zdravstvenim radnicima, volonterima, policajcima (kolektivne nagrade) i svim drugim pojedincima koji su svojim radom inspirisali stanovništvo (svojom pozitivnom energijom, edukacijama, muzikom, drugim idejama i sl.) .

Svi oni koji su svojim radom doprinijeli da lakše prebrodimo krizom su dali nadu u dolazak bolje budućnosti, učinili nas boljima, svjesnijim i zahvalnijim. Upravo zato, u njihovu čast simbol nagrade je visibaba – vjesnik proljeća, vjesnik dolaska još ljepših cvjetova, toplijih vremena.

Neformalna grupa mladih (Elma Slabić, Melisa Selak, Nezir Škaljić, Hamza Hajder, Ismar Halvo, Enes Pašić i Faris Delić) ponosni  na sve heroje, ljude koji su se na poseban način izborili, bore sa nevidljivim neprijateljem kako bismo sutra, svi mi imali sigurnu budućnost. Našu zahvalnost, zahvalnost svih Bosanaca i Hercegovaca želimo iskazati kroz ovu nagradu.

Način na koji će nagrada biti dodijeljena pojedincima je putem nominacija na koje pravo imaju svi bh građani. Svako će imati pravo da bira i bude biran jer postoje kategorije u kojima će se svako moći pronaći.

Važno je napomenuti da će se dodjela nagrada  održati tek za nekoliko mjeseci kada potpuna sigurnost bude uspostavljena radi neugrožavanje zdravlja drugih

Pogledajte koje sve kategorije postoje i nominujte svoje heroje putem linka

Za više info posjetite Instagram profil.

(Visited 136 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments