‘Hercegovački plodovi Mediterana’ 30. rujna i 1. listopada u Stocu

18 sep

Sajamska manifestacija “Hercegovački plodovi Mediterana” održat će se 30. rujna i 1. listopada u sportskoj dvorani u Stocu.

“Hercegovački plodovi Mediterana” od samog početka za cilj imaju učiniti vidljivima i dostupnima kupcu plodove mukotrpnog rada, koji traje kroz cijelu godinu. Tako će posjetitelji sajma moći kušati prerađevine od šipka, smokve, masline, kao i puno drugih mediteranskih artikala.

Prema programu, u petak, 30. rujna u 11 sati sajamska manifestacija počinje otvaranjem uljare na Crnićima u zgradi zadruge, dok je svečano otvaranje sajma predviđeno u 14 sati. Sajam će za posjetitelje biti otvoren od 12 do 18 sati.

Kao i prethodnih godina, u sklopu sajma održat će se stručno predavanje o maslinarstvu s početkom u 13,30 sati.

U subotu će biti upriličena dodjela nagrada najuspješnijim izlagačima u 14.30 sati, najavili su organizatori.

Osim izlagača iz Hercegovine i cijele BiH, tu si i izlagači iz Hrvatske i Crne Gore. Organizator je zajedno s drugim organizacijama, stvorio pretpostavku kako bi u ovom dijelu Hercegovine mogla zaživjeti simbioza naših poljoprivrednika i turističkih organizacija kroz agroturizam.

Sajam je organiziran kako bi bio zanimljiv svim generacijama. Stariji će imati priliku okusiti svu raskošnu paletu kvalitetnih prerađevina od šipka, smokve, masline, kao i puno drugih mediteranskih artikala s našeg područja, ali i susjednih država. Za mlade je spremna, pored ostaloga, kvalitetna ponuda zabave uz koncerte, a za najmlađe nezaboravna vožnja vlakićem kroz Stolac, naveli su organizatori.

Organizatori Sajma su Udruga “Hercegovački plodovi Mediterana” i Grad Stolac, uz pomoć JU “Radimlja” i JU “Centar za kulturu i sport”.

abrasmedia.info

(Visited 28 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments