#hajmopričat Platforma za mlade sa Amelom Tukom

7 maj

 

Učesnici aktivnosti Centra za izgradnju mira unutar STaR BiH projekta (Societal Transformation and Reconciliation) iz gradova širom Bosne i Hercegovine, zajedno sa Volonterskim klubom Sanski Most pokreću novu inicijativu #hajmopričat (#letstalk).

Ovo je vid platforme unutar koje će mladi ljudi imati priliku da međusobno razgovaraju i razmjenjuju mišljenja i stavove o najrazličitijim temama iz oblasti kulture, umjetnosti, psihologije, ekologije, omladinskog i mirovnog aktivizma itd. Razgovori će se odvijati putem ZOOM platforme i do nekoliko puta sedmično.

Naš sljedeći #hajmopričat razgovor će biti sa Amelom Tukom, bosanskohercegovačkim atletičarom. Trenutno je najtrofejniji atletičar u Bosni i Hercegovini. Njegove discipline su trke na kraće i srednje staze, a u ovim disciplinama postavio je dva nacionalna rekorda, te brojne evropske rekorde.
Održati će se u četvrtak, 07. maja u 15h.

Prijave su na sljedećem linku te Vam šaljemo pristupne podatke.

#STaRBiH (Društvena transformacija i pomirenje) projekat je podržan od strane USAID-a BiH a implementira ga Karuna Center for Peacebuilding u saradnji sa PRONI, Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiH, Mali koraci – Small Steps i Centar za izgradnju mira – Center for Peacebuilding.

(Visited 33 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments