Grupe podrške: Anksioznost i šta sad?

6 feb

Tuzlanski otvoreni centar zajedno sa neformalnom grupom @self_tuzla pokreće jednu novu aktivnost: Grupa podrške za zajednicu u Tuzli!

Ova grupa se pokreće s ciljem osnaživanja i pružanja psihosocijalne podrške mladima.

Grupe podrške će se odvijati kao sesije od 90 minuta do dva sata, koje će se održavati jednom sedmično, gdje mlade osobe u dobi od 18 do 30 godina mogu razmjenjivati svoja iskustva, osjećaje i razmišljanja, uz vodstvo psihoterapeuta pod supervizijom.

Prva grupa će trajati 3 mjeseca i fokus će biti na temi “Anksioznost i šta sad?”

Učešće u grupi je besplatno, a broj učesnika_ca je ograničen, stoga se požurite prijaviti putem linka: https://forms.gle/uZP7Kg5Yz9mq7JpcA
Više informacija o terminu održavanja i lokaciji će biti proslijeđene nakon vaše prijave.

Članovi i članice grupe će međusobno da pomažu jedno drugom kroz razgovor u sigurnom okruženju i prijateljskom ozračju. Svrha grupe podrške je razvijanje samoprihvaćanja, samopouzdanja i pozitivne slike o sebi.

Grupe će voditi LGBTI+ friendly edukanti i psihoterapeuti pod supervizijom, a prva sesija je planirana u drugoj polovini februara.

Aktivnost je podržana Core grantom regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) BiH, Center for Research and Policy Making (CRPM) Sjeverna Makedonija i Institute for Democracy and Mediation (IDM) Albanija, a finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

facebook

(Visited 64 times, 2 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments