Green Revolution 2023: Korak po korak do zelene planete

27 aug

SARAJEVO – Konferencija „Green Revolution 2023“  je dio prestižnog projekta “100 najvećih” i već sada se ističe kao ključno mjesto okupljanja za neka od najpoznatijih imena iz poslovnog svijeta naše zemlje i regije,  a koji će predstaviti načine, modele i „lijekove“ za ozdravljenje planete Zemlje.

 

FOTO: Poslovne novine

Najbolji uz najbolje

U Konferenciji će učestvovati predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Zdravko Marinković, ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović, generalni diretkor „EuroExpress“ brze pošte Marinko Tomić, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj i generalni direktor HeidelbergMaterials grupacije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj Branimir Muidža, potpredsjednik i CEO MAN +HUMMEL BA Tešanj Mahmut Galijašević.

Pored njjih će učestvovati i predsjednik Bosanskohercegovačkog komiteta Međunarodnog savjeta za velike električne sisteme (BH K CIGRE) Edhem Bičakčić, generalni direktor Hifa-Oil Venan Hadžiselimović, vlasnik firme i grupacije MG Mind Mrkonjić Grad Mladen Milanović, brand manager marke Porsche u kompaniji Porsche BH Armin Mulović, voditelj stručnog područja Ekspanzije dm BiH Seid Jašarević, CEO e-GO Carsharing Aldina Hadžić, menadžerica Green Recovery komponente GIZ Adrijana Marić, direktorica RCB Nanotehnologije Sarajevo Hanadi Džabić, sales manager za BiH i Srbiju pri „Huawei technologies“ Sarajevo Aida Balta,  izvršni direktor „Adriatic Metals“ Vareš Alem Logo, te članica uprave ProCredit banke Amina Durmo Trlin.

100 najvećih „misli zeleno“

Razgovaraće i javnosti predočiti zaključke koji su od suštinskog značaja za održiv razvoj, ne samo preduzeća koja zelene strategije impementiraju, već i planete na kojoj živimo, uključujući obnovljive izvore energije, zaštitu okoline, finansiranje zelene tranzicije, cirkularnu ekonomiju i održivi razvoj.

U Poslovnim novinama smatraju da su ovakvi događaji prilika za umrežavanje vodećih privrednika iz BiH koji dijele iste vrijednosti i viziju održive budućnosti.

Green Revolution konferencija dio je projekta “100 najvećih u BiH i regionu”, kojeg tradicionalno, već 36 godina, organizuju Poslovne novine, u partnerstvu sa LRC BIS, Spoljnotrgovinskom komorom BiH, Ministarstvom spoljnih poslova BiH, Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, Ministarstvom privrede Zeničko-dobojskog kantona, EuroExpress brza pošta, Porscheom BH, BH Telecomom, privrednim komorama Federacije BiH i Republike Srpske i mnogim drugim.

Projekat je to koji ističe izvanredne poslovne uspjehe više od 1.700 kompanija, rangiranih prema različitim kriterijima.

Ovo će biti idealna prilika da 450 regionalnih lidera biznisa, 21. septembra, razgovara na Green Revolution konferenciji, dok će uveče proslaviti poslovne uspjehe na gala svečanosti dodjele priznanja „100 najvećih“.

Sve će to biti odlična prilika da se obnove postojeći i stvore novi kontakti za nove poslovne uspjehe.

Više informacija o projektu „100 najvećih u BiH i regionu“ i Green Revolution konferenciji dostupno je na www.100najvecih.ba.

capital.ba

(Visited 98 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments