Grantovi za novinare/ke na temu izvještavanja o korona virusu

14 apr
Rok prijave 31.12.2020

Pulicerov centar za krizno izvještavanje, neprofitna organizacija koja podržava nezavisnio novinarstvo u cijelom svijetu, raspisuje konkurs za grant za razvoj inovativnih pristupa izvještavanja u doba virusa korone, u okviru saradnje među novinarima i novinskim redakcijama van nacionalnih granica. Iznos granta je od $5,000 do $10,000.

OBLAST: Novinarstvo

OPIS
Pulicerov centar za krizno izvještavanje ohrabruje projekte koji su fokusirani na sistemske probleme o kojima se ne piše dovoljno, a koji se tiču korona virusa; projekti koji se služe podacima i/ili interdisciplinarnim pristupom izvještavanja o korona virusu i koji se bave moćnim i uticajnim ljudima, odnosno njihovom odgovornošću.

USLOVI
Novinari iz cijelog svijeta mogu aplicirati. Pulicerov centar je otvoren za nezavisne novinare koji rade zajedno na projektu ili grupe novinskih redakcija koje sarađuju u okviru projekta.

NAČIN PRIJAVE

Da bi se prijavili, kandidati su u obavezi da popune aplikacioni formular koji uključuje opis predloženog projekta, metodologiju, preliminarnu procjenu budžeta, tri primjera prethodnih radova i 3 profesionalne preporuke, putem linka.

ROK ZA PRIJAVU: 31. decembar 2020. godine

Detaljnije na: https://pulitzercenter.org/reporting-grants

(Visited 228 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments