Grad Zvornik raspisao Konkurs za studentske stipendije u školskoj 2022/23 godini

29 nov
Rok prijave 26.12.2022

Grad Zvornik raspisao je Konkurs za dodjelu stipendija studentima u školskoj 2022/23 godini. Od ove godine uvedena je nova kategorija visokoškolaca koja će biti stipendirana iz gradskog budžeta, a to su studenti iz porodica sa troje i više djece.

Stipendije u ukupnom iznosu od 1.000 KM koja će se isplaćivati u 10 mjesečnih rata, ukoliko ispunjavaju sve uslove predviđene Konkursom, biće dodijeljene svim studentima sa prosjekom ocjena većim od 8,50, svim studentima prve godine studija a koji su nosioci „Vukove diplome“ iz srednje škole, svim studentima bez oba roditelja i studentima sa smetnjama u razvoju, te za 10 studenata master studija sa prosjekom ocjena većim od 9,00.

Studentima slabog materijalnog stanja, studentima iz porodica ratnih vojnih invalida od 1 do 4 kategorije i civilnih žrtava rata, te studentima iz višečlanih porodica visina stipendije i broj rata biće određeni na osnovu broja prispjelih prijava i raspoloživih sredstava.

Konkurs je otvoren zaključno sa 26. decembrom 2022. godine, a objavljen je na oglasnoj tabli Gradske uprave Zvornik, u mjesnim kancelarijama i na zvaničnoj internet stranici www.gradzvornik.org.

Obrasci zahtjeva i izjava mogu se preuzeti na šalteru Gradske uprave Zvornik i na internet stranici Gradske uprave.

Iz budžeta Grada Zvornika za stipendiranje studenata u školskoj 2022/23 godini planirano je 200.000 KM.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments