Grad Široki Brijeg raspisao konkurs za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2021/22. godinu

1 dec
Rok prijave 09.12.2021

Grad Široki Brijeg raspisao je konkurs za dodjelu stipendija studentima deficitarnih zanimanja za akademsku 2021/22. godinu.

Grad će u aktuelnoj akademskoj godini dodijeliti 22 stipendijaa pravo prijave za stipendije imaju redovni studenti nakon upisane druge godine studija, koji prvi put upisuju tekuću kalendarsku godinu.

Stipendije se dodjeljuju za deficitarna zanimanja, i to po dvije stipendije za studij geodezije, hemijske tehnologije, fizike, matematike, medicine, defektologije, građevinarstva, mašinstva, elektrotehnike, a po jednu stipendiju za studij logopedije, arhitekture, psihologije i muzičke kulture.

U konkursu se, između ostalog, navodi da studenti s prosjekom ocjena 5.00 odnosno 10.00, studenti bez oba roditelja i studenti čija su oba roditelja 100% invalidi dobivaju studentske stipendije direktno bez bodovanja, bez obzira na vrstu studija.

Prijave s kompletnom dokumentacijom mogu se slati na adresu: Grad Široki Brijeg, Ul. fra Didaka Buntića 11., «s naznakom za studentske stipendije»

Konkurs ostaje otvoren do 9. decembra 2021. godine, a za više detalja pogledati Natječaj Grada Široki Brijeg za dodjelu stipendija studentima deficitarnih zanimanja u ak. 2020/21. godini.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments