Grad Banja Luka raspisuje poziv za sufinansiranje projekata

13 mar
Rok prijave 26.03.2020

Grad Banjaluka raspisao je javni poziv za prijavu projekata udruženja građana za sufinansiranje iz gradskog budžeta u ukupnom iznosu od 177.000 KM.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić rekao je Srni da se poziv odnosi na oblasti obezbjeđivanja uslova u zajednici za samostalan život lica sa invaliditetom, podršku osobama treće životne dobi za samostalniji i kvalitetniji život u prirodnom okruženju, prevenciju demencije kod osoba treće životne dobi i programe međugeneracijske solidarnosti.

Poziv se odnosi i na oblasti razvojnih programa za djecu i porodicu s ciljem prevencije društveno neprihvatljivog ponašanja, kao i za razvojne programe namijenjene zdravim životnim stilovima na području emocionalnog razvoja djece predškolskog uzrasta.

Јavnim pozivom obuhvaćeni su i razvojni programi iz oblasti nenasilne komunikacije i asertivnog ponašanja djece školskog uzrasta.

Stanić kaže da je prošle godine za sufinansiranje projekata iz ovih oblasti bilo izdvojeno 130.000 KM, te da je ove godine došlo do povećanja sredstava za sufinansiranje zbog povećanog broja dobrih projekata u ranijim godinama.

On je istakao da se projekti trebaju realizovati na području grada do kraja ove godine, a da visina sredstava koja se mogu dodijeliti po projektu iznose od 3.000 do 25.000 KM.

Stanić je naveo da udruženje može prijaviti samo jedan projekat na javni poziv.

Na ovaj javni poziv mogu se prijaviti udruženja građana, registrovana u skladu sa zakonom kod nadležnog suda ili drugog nadležnog organa, a koja imaju sjedište ili registrovanu organizacionu jedinicu na području grada Banjaluka.

Prijave na javni poziv sa potrebnom dokumentacijom treba dostaviti do 26. marta Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

(Visited 68 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments