Grad Banja Luka dodjeljuje studentske stipendije za ak. 2021/22. godinu

20 okt
Rok prijave 17.11.2021

Grad Banja Luka raspisao je konkurs za dodjelu tri vrste stipendija redovnim studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama, i to prema socijalnom statusu, za deficitarna zanimanja i za uspjeh tokom studija.

Studentske stipendije se dodjeljuju za akademsku 2021/2. godinu, a najveći novčani iznos predviđen je za studente koji su izabrali neke od deficitarnih zvanja, i to mjesečno od 250 KM. Po socijalnom statusu i uspjehu na studiju, mjesečna stipendija iznosi 130 KM.

Iz Gradske Uprave podsjećaju da je ovogodišnjim budžetom za stipendiranje predviđeno 1,6 miliona KM, s tim da će, po procjenama, jedna trećina, oko 400.00 KM biti usmjerena za studente, a da su deficitarna zanimanja za akademsku 2021/22. godinu diplomirani inženjer elektrotehnike-elektronika i komunikacije, diplomirani profesor tehničkog obrazovanja i informatike, diplomirani profesor matematike i informatike.

Pravo prijave na dodjelu studentskih stipendija Grada Banja Luka imaju redovni studenti prvog ciklusa studija koji imaju prebivalište na području grada Banje Luke u neprekidnom trajanju, dužem od četiri godine prije podnošenja prijave na konkurs, osim za djecu bez roditeljskog staranja, a smještena su u ustanovu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja na teritoriji grada Banja Luka, koja moraju imati boravište na području grada Banja Luke u neprekidnom trajanju četiri godine ili više prije podnošenja prijave na konkurs, uz uslove da ne studiraju (studijski program) na visokoškolskoj ustanovi u drugom mjestu ako takva visokoškolska ustanova postoji u gradu Banjoj Luci, da nisu obnovili ni jednu godinu studiranja na upisanoj visokoškolskoj ustanovi, kao ni na drugoj visokoškolskoj ustanovi, da nisu pohađali godinu studija za koju konkurišu u upisanoj visokoškolskoj ustanovi kao ni u drugoj visokoškolskoj ustanovi, da imaju do 26 godina starosti, da ne primaju stipendiju iz drugih javnih izvora stipendiranja i da nisu primali stipendiju Grada Banja Luka za godinu studija za koju konkurišu, bez obzira da li se školuju na istom ili drugom studijskom programu istog fakulteta, ili su upisali drugi fakultet.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, predaju se u prijemnu kancelariju Gradske uprave grada Banja Luka., a obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, mogu se preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi (pretinac broj 64), a nalaze se i na internet stranici Grada Banja Luka.

Konkurs ostaje otvoren do 17. novembra, a za više detalja pogledati Konkurs Grada Banja Luka za dodjelu stipendija studentima prvog ciklusa studija za šk. 2021/22. godinu.

(Visited 77 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments