Globalno regrutovanje volontera u Pekingu 2022

17 maj
Rok prijave 30.06.2020

Pekingski Organizacioni odbor je raspisao poziv za volontere da se prijave kako bi volontirali na zimskim oplimpijskim i paraolimpijskim igrama 2022. godine u Pekingu, Kina.

OBLAST:
Više oblasti.

OPIS
Pekingski Organizacioni odbor za zimske olimpijske i paraolimpijske igre 2022. (Peking 2022.) posvećen je zelenom, inkluzivnom, otvorenom i čistom pristupu organizovanju zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara u Pekingu 2022. Da bi privukao talente iz cijelog svijeta za fantastične, izvanredne i odlične Igre, Peking 2022 započinje globalno regrutovanje dobrovoljaca Games 5. decembra 2019. Detalji o regrutovanju su sljedeći: volonteri igara odnose se na pojedince koje je regrutovao Peking 2022 ili njegove ovlašćene / imenovane organizacije da postanu volonteri na Igrama, koji učestvuju u operacijama Igara i nude usluge koji je odredio Peking 2022., Peking 2022. zaposliće 27.000 dobrovoljaca Igara za zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. i 12.000 za zimske paraolimpijske igre u Pekingu 2022. godine. Igrači volonteri podijeljeni su u dvije široke kategorije: opšti i specijalni volonteri. Specijalni volonteri su oni koji imaju profesionalna znanja, vještine i stručnost u određenoj oblasti, uključujući jezik, medicinske usluge ili usluge vožnje. Volonteri koji nisu specijalisti su generalni volonteri. Volonteri igara pružiće usluge na / za ceremonije otvaranja i zatvaranja, takmičenja i / ili druge događaje Igara na mjestima ili objektima u takmičarskim zonama Peking, Ianking ili Zhangjiakou. Područja rada otvorena za volontiranje uključuju međunarodne odnose, takmičenja, štampe i emitovanje, operacije događaja, marketing, ljudske resurse, tehnologiju, kulturne programe, logistiku, bezbjednost i transport, itd. Peking 2022 je jedini legitimni entitet koji regrutuje volontere na Igrama i može odobriti ili odrediti druge organizacije za pružanje pomoći u zapošljavanju volontera ako okolnosti to nalažu.

USLOVI
Volonteri se moraju pridržavati kineskih zakona i propisa, biti voljni da služe na dobrovoljnoj osnovi i prihvatiti vođenje i nadzor Pekinga 2022; moraju imati najmanje 18 godina 1. januara 2022. (rođen 1. januara 2004. ili prije) i biti dobrog zdravlja; moraju imati znanje i vještine potrebne za svoje položaje; mora biti u stanju da efikasno komunicira na kineskom i / ili engleskom jeziku i moraju biti u mogućnosti da učestvuju u svim potrebnim treninzima i pružaju volonterske usluge za Igre.

NAČIN PRIJAVE
Ukoliko želite da se prijavite neophodno je popuniti aplikacionu formu na sljedećem linku: https://vol.beijing2022.cn/indexEn.html

ROK ZA PRIJAVU:
30. jun 2020. godine

Detaljnije: https://vol.beijing2022.cn/indexEn.html

(Visited 297 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments