Giving Women: Prijavite svoju ideju ili projekat

6 jan
Rok prijave 03.02.2020

Giving Women je člansko udruženje koje nastoji izgraditi zajednicu informiranih žena filantropista i napraviti smislene razlike u životima žena i djevojaka koje su u potrebi.

Giving Women je mreža žena uključenih u filantropiju koje zajedno udružuju svoje vrijeme, znanje, profesionalno iskustvo, finansijska sredstva i ideje kako bi bile više informirane i učinkoviti donatori. Kroz identificirane projekte formiramo most između žena kojima je potrebna podrška i žena u položaju da ih podrže.

Uvjereni smo da svaka žena i djevojka na svijetu imaju pravo na zdravlje, sigurnost i jednakost. Da bi ostvarila tu viziju, misija Giving Women je izgradnja zajednice informiranih žena filantropa i stvaranje smislene razlike u životima žena i djevojaka koje su u potrebi.

Koje aktivnosti se finansiraju:

Giving Women utiče na život žena i djevojčicama u potrebi kroz podršku projektima. Radimo na mnogim područjima ovisno o potrebama naših projekata. Ta područja mogu uključivati:

  • Jačanje kapaciteta (npr. prijenos znanja, vještina ili tehničkih postupaka za jačanje sposobnosti osoblja za postizanje ciljeva projekta).
  • Tehnička podrška (npr. saradnja sa pokretačem projekta za razvoj poslovnih ili komunikacijskih strategija, dizajniranje promotivnih ili drugih komunikacijskih materijala, pregled ili razvoj M&E alata ili sistema, itd.).
  • Praktični savjeti (na primjer, pitanja upravljanja, pravni upiti, podrška za mrežu i sl.).
  • Ostali oblici ne-monetarne podrške kao što je razvoj strategije prikupljanja sredstava.

Kao član Giving Women imate priliku aktivno učestvovati u projektu pridruživanjem Project Circle. Project Circle se sastoji od Giving Women Coordinator i Giving Women članica koje su zainteresirane za rad na određenim ciljevima tokom okvirno godine dana.

Veličina donacije:

Giving Women nije donator. Iako su mnogi iz Project Circles prikupili sredstva za projekte koje podržavaju, prednost dajemo projektima kojima članovi mogu doprinijeti svoje vrijeme, stručnost i vještine.

Rok za prijave:

Rokovi prijava projekata u 2020. godini su 3. februar/veljača i 10. avgust/kolovoz.

Geografsko područje podrške:

Primaju se projekti i ideje iz čitavog svijeta.

Kako aplicirati:

Molimo vas da pogledate http://givingwomen.ch/giving-women-project-circles/ za više informacija.

(Visited 182 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments