FreeCodeCamp – počni s programiranjem kroz nekoliko minuta, besplatno!

29 apr

FreeCodeCamp je neprofitna organizacija kojoj je cilj omogućiti ljudima učenje osnovnih programerskih znanja, a osnovana je u Kaliforniji 2014. godine. Kao što samo ime, pohađati tečaj programiranja na ovoj platformi je potpuno besplatno.

Učenje se ne odvija putem video lekcija kao kod drugih, već je svaki tečaj podijeljen u niz predavanja kod kojih se prolazi kroz gradivo putem podijeljenog ekrana. Upute su s desne strane, a s lijeve je prostor za kodiranje primjera.

Ono što je jedna od zanimljivih strana ove platforme jest to što od samog početka kodirate i stvarate nešto što je vidljivo, male projekte koji su cool i koje možete predstaviti svojim prijateljima.

Kroz nekoliko sekundi na Free CodeCampu možete početi s programiranjem. Kvaliteta tutorijala koji se nalaze na stranici je jako dobra i postoji preko 40000 polaznika koji su sa znanjima stečenima kroz segmentirano učenje na Free CodeCapmu uspjeli dobiti developerski posao. Po završetku tečaja, stranica nudi praktični dio u suradnji sa svojim partnerima, drugim neprofitnim organizacijama. Sve je to dobar put za učenje programiranja.

Ova platforma je odlična za početnike i one koje nemaju prijašnjeg iskustva s programiranjem.

Na ovom linku možete pročitati iskustva jednog od polaznika kampa.

Ako vas zanima programiranje i želite uploviti u te vode, a odlažete jer ne znate kako početi, ova platfoma je idealna prilika za vas. Ne čekajte više, klik na link i sretno! 🙂

(Visited 166 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments