Foto radionica u Počitelju “Snap For Culture”

6 avg

Uz turističku industriju, kulturni i kreativni sektor su najviše pogođeni trenutnom krizom. Kulturni turizam je pokretač razumijevanja među ljudima, posebno među mladima.

Često zaboravljamo ljepote koje naša država nudi, jednostavno zato što zapravo nikada ne pomišljamo istražiti ono šta je oko nas. Iako se ne čini zanimljivim istraživati svoju domovinu, svoje direktno okruženje, kad ga pogledamo očima stranca, tek onda vidimo svu njenu ljepotu i jedinstvenost.

U skladu s tim, EUIC će na ciljanim lokacijama organizirati dvodnevnu fotoškolu, nakon čega će uslijediti državno takmičenje foto reportaža, pozivajući mlade da pokažu ljepote Bosne i Hercegovine (prirodu, tradiciju, zanate, orijentire i ljude) i učine je turističkim odredištem za domaće turiste.

Ovom prilikom pozivamo sve zaljubljenike u fotografiju i foto reportažu (učestvujte sa svojim mobitelima/ foto aparatima, a ponesite i laptop ako imate) da se prijave za učešće u foto radionici koja će se održati u ponedjeljak i utorak, 10. i 11. augusta u galeriji ”Mlaz” u Počitelju i to u vremenu od 10:00 do 17:00.
Sve radionice održavaju se na otvorenom uz poštovanje svih sigurnosnih mjera zaštite, a uz zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva, svim učesnicima biće osiguran ručak i prigodno osvježenje.

S obzirom da je broj mjesta ograničen (predviđeno je do 10 učesnika) molimo sve zainteresovane mlade ljude između 15 i 20 godina da se prijave na e-mail adresu [email protected] kako bi na vrijeme osigurali svoje mjesto. Prilikom prijave, poslati ime i prezime, kontakt telefon i e-mail adresu.

Radionice će voditi eminentni fotograf s više od 10 godina iskustva u tom polju, Jasmin Agović koji je bio uključen u razne fotografske projekte povezane s kulturom, putnim blogovima, dokumentarističkim i medijskim izvještavanjem. On je i tvorac EUIC-ovog tutoriala za online školu fotografije koji bilježi više od 3.500 pregleda na YouTube-u (https://www.youtube.com/watch?v=ubnrE-5HXo4&t=5s).

(Visited 124 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments