FONDACIJA NOVAK ĐOKOVIĆ U BANJOJ LUCI – Predavanje psihologa Smiljane Grujić na temu roditeljstva i razumijevanja dječijih emocija

13 apr
Rok prijave 16.04.2024

Smiljana Grujić, psiholog, psihoterapeut i programska menadžerka u Fondaciji Novak Đoković, održaće u utorak, 16. aprila 2024, interaktivno predavanje na temu roditeljstva: „Kako razumjeti emocije djeteta“.

Predavanje će se održati u prostorijama Osnovne škole „Nikola Tesla“, koja je i organizator ovog događaja. Predavanje počinje u 17.30 časova i besplatno je za sve zainteresovane.

Ovo je drugo predavanje u serijalu „Riječ stručnjaka“, koji je osmišljen i iniciran od strane Osnovne škole

„Nikola Tesla“ sa ciljem da se što većem broju naših sugrađana približe teme roditeljstva kao i da se o ovom temama informišu od priznatih stručnjaka u ovoj oblasti. „Ponosni smo na činjenicu što smo uspostavili saradnju sa Fondacijom „Novak Đoković“ koja je ne samo na našim prostorima prepoznata kao institucija koja strateški pomaže djeci i roditeljima. Zahvalni smo Savjetu roditelja naše škole koji je materijalno i logistički pomogao da ovaj događaj bude besplatan za veliki broj zainteresovanih roditelja našeg grada.“, riječi su Miroslava Vulića, direktora Osnovne škole „Nikola Tesla“.

Smiljana Grujić je psiholog i psihoterapeut konstruktivističkog pravca. Završila je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Članica je Društva psihologa Srbije, Udruženja konstruktivističkih psihoterapeuta, kao i italijanskog udruženja Cubo, gdje je u više navrata držala obuke za mlade na temu podsticanja emocionalne pismenosti. U fokusu njenog rada su djeca, mladi, zaposleni u obrazovnom sistemu i roditelji. Nepokolebljivo vjeruje u moć obrazovanja. Najviše se bavi emocijama, komunikacijom i nesporazumima u međuljudskim odnosima, izazovima ličnog rasta i razvoja. Smiljana je autor i realizator više akreditovanih programa stručnog usavršavanja zaposlenih u obrazovanju.

Učestvovala je u implementaciji mnogobrojnih projekata Unicef Srbija u oblasti sprečavanja i prevencije vršnjačkog nasilja. Bila je dugogodišnja mentorka u programu “Škola bez nasilja”, Edukovala je više od 1000 nastavnika u Srbiji i regionu u oblasti razvoja komunikacijskih kompetencija, upravljanja emocijama i prevencije različitih oblika nasilja. U Fondaciji „Novak Đoković“ radi na poziciji programske menadžerke, a sa Ninom Sokolović je u Fondaciji razvila program za roditelje/staratelje djece uzrasta do šest godina – „Podrška, ne perfekcija“. Rezultati programa “Podrška, ne perfekcija” su prepoznati od strane prestižnog akademskog “Evropskog časopisa za razvojnu psihologiju“.

Ulaz na predavanje Smiljane Grujić je besplatan uz ulaznicu koja se može preuzeti na dvije lokacije u Banjoj Luci, od ponedjeljka 15. 4: knedle „Gotiva“ u Nikole Pašića i veliki Tropic Centar, info-pult, u Ivana Gorana Kovačića.

Smiljana Grujić će davati izjave za medije prije samog događaja, od 17.00 do 17.30 časova.

Osoba za kontakt: Maja Komljenović, [email protected]+387 (0) 65 623 623

(Visited 18 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments