Fondacija Muharem Berbić organizuje „Drugu konferenciju mladih u Bosni i Hercegovini“

10 dec
Rok prijave 12.12.2020

 

Fondacija Muharem Berbić organizuje „Drugu konferenciju mladih u Bosni i Hercegovini“ sa ciljem predstavljanja osnovnih problema i izazova sa kojima se susreću mladi na ovom prostoru, kao i mjera koje su usvojene od strane nadležnih državnih, entitetskih i kantonalnih institucija. Ove godine Konferenciju podržava Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Konferencija se organizuje sa idejom zajedničkog rada na ostvarenju boljitka za život mladih u našoj zajednici. Tim povodom će se na jednom mjestu okupiti mladi i predstavnici institucija izvršne i zakonodavne vlasti, koji imaju kapacitete i nadležnosti za rješavanje aktuelnih problema sa kojima se suočavaju mlade osobe u bosanskohercegovačkom društvu. Razmjenom mišljenja i zajedničkim radom, kroz panel diskusije i fokus grupe, kreirat će se i ponuditi konstruktivna rješenja i preporuke za dalje djelovanje, a koja će biti sumirana i poslana na adrese nadležnih institucija vlasti u Bosni i Hercegovini.

Konferencija će se održati 17. i 18. decembra 2020. godine (četvrtak i petak) u vremenskom periodu od 11 do 15h u prostorijama Biznis centra u Ilijašu.

S tim u vezi, čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas da budete aktivni učesnik “Druge konferencije mladih u BiH.”

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i ograničen broj učesnika, Konferenciji će se moći prisustvovati i putem online platforme Zoom.

Svoju prijavu možete izvršiti putem prijavnog obrasca dostupnom na link-u: https://forms.gle/LoH3txw5XfLaxvQN9

Rok za prijavu na Konferenciju je 12. decembar 2020. godine (subota) do 23:00h.

Radujemo se susretu s Vama i zajedničkom radu na poboljšanju položaja mladih u BiH, jer „Ti biraš svoje sutra!“.

(Visited 90 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments