Fondacija Konrad Adenauer dodjeljuje 15 stipendija za 2023/2024. godinu

8 okt
Rok prijave 15.10.2023

Želiš postati dio KAS porodice? Prijavi se na konkurs za stipendije do 15.10.2022. godine.

 • redovan studij na 1. ili 2. godini drugog ciklusa / od 4. godine naviše integrisanog studija (sve studijske grupe) na nekom od univerziteta u BiH u akademskoj 2023/2024. godini
 • aktivan volonterski angažman u bosanskohercegovačkom društvu i prosjek ocjena najmanje 8,00 odnosno 3,5 (svi ispiti od početka studija uključujući i prvi ciklus)
 • kandidati ne smiju biti u radnom odnosu, starost do 30 godina, državljanstvo BiH;
 • interes za rad Fondacije, poštivanje vrijednosti za koje se zalaže Fondacija,
 • kandidati ne smiju primati stipendiju druge organizacije

Potrebna dokumentacija

Kandidati*kinje šalju sljedeću dokumentaciju u elektronskoj formi:

 • popunjen formular
 • motivaciono pismo (na njemačkom ili engleskom jeziku)
 • biografija
 • potvrda o prosjeku ocjena od početka studija uključujući i prvi ciklus (uvjerenje o položenim ispitima)
 • dokaz o upisu u akademsku godinu 2023/2024 (potvrda o upisanom semestru, screenshot iz univerzitetskog sistema), koji je moguće dostaviti naknadno po okončanju konkursa
 • dvije preporuke ne starije od 3 mjeseca (akademska preporuka i preporuka o društvenom angažmanu)

 Aplikacije se dostavljaju u elektronskoj formi kao jedan dokument u pdf-formatu na sljedeći e-mail: [email protected]. Rok za dostavljanje prijava je 15.10.2023. Dokumentacija dostavljena u drugačijem formatu neće biti uzimana u razmatranje.

Uspješni kandidati bit će pozvani na razgovor u Fondaciju Konrad Adenauer. Fondacija Konrad Adenauer zadržava pravo da naknadno zatraži dodatnu dokumentaciju.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje. Bivši stipendisti Fondacije Konrad Adenauer nemaju pravo prijave. Stipendiranje obuhvata novčanu stipendiju u visini od 320 KM mjesečno u trajanju od 10 mjeseci, kao i prateći program za stipendiste. Konkurs je objavljen na društvenim mrežama Fondacije Konrad Adenauer u BiH.

Iskoristi priliku da postaneš dio snažne mreže aktuelnih i bivših stipendista KAS-a

Iskoristi priliku da postaneš dio snažne mreže aktuelnih i bivših stipendista KAS-a u BiH koja broji više od 300 članica i članova i iskoristi priliku da posjetiš korisne i zanimljive seminare, posjetiš lijepa mjesta, stvoriš korisna poznanstva u akademskom, privrednom i političkom životu naše zemlje i da stekneš prijateljstva i iskustva koja će značajno utjecati na tvoj akademski i poslovni put.

Fondacija svoje stipendiste nikad ne zaboravlja i tome svjedoči i Alumni klub Fondacije Konrad Adenauer u BiH koji okuplja uspješne i angažovane ljude iz cijele BiH.

Uslove za prijavu i prijavni formular pronađi na linku.

(Visited 174 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments