Fondacija “Konrad Adenauer” dodjeljuje 15 stipendija u akademskoj 2023/24. godini – podsjećanje

28 sep
Rok prijave 15.10.2023

Predstavništvo u Bosni i Hercegovini Fondacije “Konrad Adenauer” raspisalo je konkurs za dodjelu 15 stipendija za studente 1. i 2. godine drugog ciklusa, odnosno od 4. godine naviše integrisanog studija (sve studijske grupe) na nekom od Univerziteta u BiH u akademskoj 2023/24. godini.

Pravo na dodjelu stipendija imaju državljani Bosne i Hercegovine, ne stariji od 30 godina, redovni studenti na 1. ili 2. godini drugog ciklusa / 4. ili 5. godine studija (sve studijske grupe) na nekom od univerziteta u BiH, koji su volonterski angažovani u bosanskohercegovačkom društvu i imaju prosjek ocjena najmanje 8,00 odnosno 3,5 (svi ispiti ukljućujući i prvi ciklus) i ne primaju stipendiju druge organizacije.

Stipendiranje obuhvata novčanu stipendiju u visini od 320 KM mjesečno u trajanju od 10 mjeseci, kao i prateći program

za stipendiste.

Aplikacije se dostavljaju u elektronskoj formi kao JEDAN dokument u pdf-formatu na sljedeći e-mail: [email protected], a dokumentacija dostavljena u drugačijem formatu neće biti uzimana u razmatranje.

Iz Fondacije napominju da bivši stipendisti*ce Fondacije Konrad Adenauer nemaju pravo prijave.

Uspješni kandidati bit će pozvani na razgovor sa komisijom za izbor. Fondacija Konrad Adenauer zadržava pravo da naknadno zatraži dodatnu dokumentaciju.

Konkurs ostaje otvoren do 15. oktobra 2023. godine, a za više detalja Konkurs Fondacije Konrad Adenauer za dodjelu stipendija studentima master studija u ak. 2023/24. godini.

http://www.stipendije.ba/novost/fondacija-konrad-adenauer-dodjeljuje-15-stipendija-u-akademskoj-2023-24-godini

(Visited 507 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments