Fond za poduzetništvo – Poziv za projekte (TUZLA) – PODSJEĆANJE

26 sep

Fond za razvoj poduzetništva usmjeren je na podršku realizaciji poduzetničkih inicijativa i inicijativa koje imaju za cilj poboljšanje poduzetničkih kompetencija građana/ki s ciljem povećanja zapošljivosti i samozapošljivosti građana/ki. Podrška iz ovog fonda namjenjena je pokretanju i unaprjeđenju prihodovnih aktivnosti domaćinstva, te pokretanju i unaprjeđenju rada malih start-up preduzeća na području Tuzlanskog kantona.

Cilj fonda je doprinijeti stvaranju uslova za zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih osoba kroz jačanje poduzetničkih kompetencija učesnika kako bi ih osposobili za pokretanje malih biznisa i razvoj prihodovnih aktivnosti domaćinstva.

Javni poziv

Poziv start-up poduzetnicima

Ko može aplicirati?

EDUKACIJA:

  • Punoljetni građani/ke, sa područja svih gradova/općina Tuzlanskog kantona;
  • Punoljetni građani/ke kojikoji nemaju formalno registriran biznis i koji planiraju pokrenuti vlastiti biznis i koji žele unaprijediti svoje poduzetničke vještine i kompetencije.
  • Punoljetni građani/ke, građani Tuzlanskog kantona, koji imaju formalno registriran biznis, ne stariji od 18 mjeseci (u momentu zatvaranja javnog poziva), i koji žele unaprijediti svoje poslovanje s ciljem povećanja broja zaposlenih kroz postojeći biznis.

Napomena:

  • Prednost u pozivu imaju nezaposlena lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje TK, kao i mladi građani/ke dobi do 30 godina.
  • Broj polaznika/ica edukacije je ograničen na maksimalno 20 osoba.

Rok za prijavu

Popunjen prijavni obrazac zainteresovani trebaju poslati najkasnije do 30.09.2023. godine. 

Više informacija ftz.ba

(Visited 58 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments