EU START-UP PODRŠKA ZA MLADE U SBK/KSB

9 nov
Rok prijave 30.11.2022

Regionalna razvojna agencija REZ u okviru projekta „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“ koji realizuje Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK), uz podršku Evropske unije i Međunarodne organizacije rada u BiH, poziva sve nezaposlene osobe (prednost imaju mladi od 18 do 35 godina) koji žele pokrenuti inovativan i na znanju baziran biznis u Srednjobosanskom kantonu (samo općine Travnik, Novi Travnik, Vitez i Jajce) da prijave svoje poslovne ideje za start up podršku.

POKRENI BIZNIS U SBK/KSB!

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB doprinosi unapređenju kapaciteta u oblasti zapošljavanja na području Srednjobosanskog kantona (SBK) kroz kreiranje i razvoj mehanizama podrške mladima u pokretanju i vođenju vlastitog biznisa.

Program start-up podrške obuhvata:

  • Obuku u razvoju poslovnog modela prema SIYB metodologiji (Pokreni i unaprijedi svoj biznis)
  • Savjetovanje u oblasti poslovnog planiranja i prezentacije biznis plana,
  • Bespovratna finansijska sredstva u iznosu do 6.000 KM (za 12 najboljih biznis planova),
  • Poslovno mentorstvo u prvoj godini poslovanja u skladu sa potrebama biznisa.
  • Ostalu poslovnu podršku prije i nakon pokretanja biznisa.

U program će biti uključeno najmanje 40 učesnika, dok će 12 najbolje ocijenjenih prezentacija poslovnih ideja dobiti finansijsku podršku za pokretanje biznisa. Ocjenjivanje će se vršiti na osnovu transparentnih kriterija, a koji će biti dostupni svim polaznicima.

Osobe zainteresirane za razvoj poslovne ideje i pokretanje vlastitog biznisa na području općina Travnik, Novi Travnik, Vitez i Jajce mogu se prijaviti putem namjenski dizajniranog Prijavnog obrasca. Obrazac možete preuzeti na ovom linku. Uz prijavni obrazac obavezno je priložiti CIPS obrazac i dokaz – potvrdu o statusu nezaposlenosti na evidenciji službe za zapošljavanje.

Prijava mora biti podnesena do 30.11.2022. godine putem e-maila: [email protected] (Naslov poruke: Prijava na startup program LPZ SBK) ili preporučeno poštom ili dostaviti direktno u REZ agenciju, na adresu: REGIONALNA EKONOMSKA ZAJEDNICA REZ d.o.o.

Štrosmajerova 11,

72000 Zenica, BiH

(Prijava na startup program LPZ SBK)

Nepotpune i neblagovremeno podnesene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Ukoliko trebate dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.

Projekat „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“ implementira Lokalno partnerstvo za

zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o., Služba za

zapošljavanje SBK/KSB, Ministarstvo za privredu SBK/KSB, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i PU „Linija života“ Donji Vakuf.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram,

Facebook, Twitter i YouTube).

(Visited 48 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments