EU Resurs | Trening – Različite vrste namicanja sredstava i kako ih primjeniti u praksi

20 apr

Centri civilnih inicijativa (CCI), u partnerstvu sa Omladinskim centrom Vermont iz Brčkog, implementiraju projekat “Resursni centar za bh. civilno društvo u procesu evropskih integracija BiH”.  Resursni centar ima za cilj unapređenje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) dok učestvuju u reformskim procesima u zemlji, posebno u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji (EU).

Kroz pažljivo osmišljene treninge Resursni centar će predano raditi na unapređenju efektivnosti  i održivosti OCD, jačanju njihovih vještina, poboljšanju imidža u javnosti i povećanju uticaja na procese donošenja odluka.

Cilj ovog treninga jeste unaprjeđenje znanja i vještina učesnika kada su u pitanju aktivnosti na prikupljanju sredstava tzv. “fundraising”. Trening će se fokusirati na razumijevanje procesa i metoda prikupljanja sredstava, kao i na razvijanje odnosa s različitim donatorima i izvorima finansiranja.

Trening „Namicanje sredstava – različite vrste namicanja sredstava i kako ih primijeniti u praksi“, obuhvatiti će sljedeće teme:
1.    Upoznavanje sa konceptom namicanja sredstava,
2.    Projekat kao metod namicanja sredstava, i
3.    Šta je projektni budžet.

Trening će se održati u Banja Luci, Hotel Bosna, u trajanju od 11.00 do 17.15 sati.

docs.google.com

(Visited 61 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments