EU PRO Plus: Javni poziv za podršku ženama i mladim početnicama u poslovanju

14 aug
Rok prijave 12.09.2023

EU PRO Plus program, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije Srbije, objavio je danas da će održati informativne sesije o javnom pozivu za podršku ženama i mladim početnicima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga od 14. do 17. avgusta u Blacu, Knjaževcu, Sjenici, Vlasotincu, Ljuboviji, Bujanovcu i Golupcu.

Kako bi doprinela povećanju zaposlenosti i konkurentnosti lokalne privrede u 43 najslabije razvijene opštine Srbije uključene u program, Evropska unija (EU) je opredelila 375.000 evra za nabavku nove opreme i uvođenje usluga sa ciljem da se podstakne preduzetništvo među ženama i mladima, podseća se u saopštenju.

Pravo učešća na pozivu imaju nezaposlene žene i mladi od 18 do 30 godina, koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, a imaju stalno prebivalište i planiraju pokretanje biznisa u jednoj od 43 lokalne samouprave.

Ko može da se prijavi i do kada?

Za bespovratna sredstva mogu da se prijave i preduzetnici i mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena ili mladih, registrovana 2022. godine ili nakon toga.

Visina podrške po pojedinačnom projektu iznosi od 5.000 do najviše 10.000 evra, a poziv je otvoren do 12. septembra.

Više informacija o pozivu, kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici EU PRO Plus programa.

Aktivnosti EU PRO Plus programa, koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, EU podržava sa 40 miliona evra.

Program ima za cilj da doprinese poboljšanom upravljanju teritorijalnim razvojem, ekonomskom rastu i unapređenju socijalne infrastrukture i kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije, a aktivnosti na terenu sprovodi UNOPS, specijalizovana agencija UN-a u oblastima infrastrukture, nabavki i upravljanja projektima.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments