Escape Week – Kako ću pobjeći od birokratije?

18 jul

Koliko ste se puta, u državi koju čine dva entiteta, jedan distrikt, deset kantona, 24 grada i 120 općina, pitali kojem od ovih niova se trebate obratiti za rješavanje određenog pitanja? Čest je slučaj da se žalbe i prijedlozi građana/ki odbijaju samo zato što su upućeni nivou vlasti koji nije nadležan za njihov problem.

Studenti Anes Hodžić, Elma Kodro, Emina Obradović i Erma Kurtović prepoznali su ovaj problem te su, pod pokroviteljstvom Humanity in Action BiH organizacije, osmislili interaktivnu igricu koja za cilj ima edukaciju mladih u dobi od 16 – 35 godina o ovim pitanjima.

Igrica „Kako ću? …fali ti papir!“ je osmišljena po uzoru na Escape Room, što znači da će
učesnici/ce, kako bi izašli iz sobe, morati riješiti niz zagonetki i puzli koje se odnose na javnu upravu i administraciju u Bosni i Hercegovini.

Na prvom Escape Room Week-u ove vrste moguće je učestvovati na Fakultetu političkih nauka (Skenderija 72) u periodu od 20.7.2020. do 26.7.2020.! Dovoljno je da okupite tim od 4-6 osoba i popunite prijavu na linku koji slijedi: https://calendly.com/kakocu/escape-week.

Zbog situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19, nošenje maski je obavezno, dok će dezinfekcija sobe biti vršena po izlasku svake grupe! Rukavice, kao obevezan dio igre, osigurane su od strane organizatora.

Za više informacija posjetite:
FB stranica: FB.me/fali.ti.papir
IG profil: @kako_cu_

(Visited 83 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments