Ekonomski nezavisna žena

27 dec

Akademija za žene se odlučila na kreiranje programa edukacija pod nazivom “Ekonomski nezavisna žena” koji za krajnji cilj ima pomoć ženama u stvaranju kvalitetnog temelja njihove ekonomske nezavisnosti, kroz jačanje profesionalnih kapaciteta.

Polaznicama će kroz tri radionice biti pružen set edukacija o freelance svijetu i mogućnostima koje on pruža generalno i specifično o određenim oblastima freelance djelovanja. Specifične oblasti koje će biti pokrivene ovim vidom edukativnog programa namijenjenog osnaživanju profesionalnog kapaciteta nezaposlenih žena biti će kreirane nakon što potencijalne učesnice popune prijavni upitnik, putem kojeg će moći izraziti vlastite afinitete i nivo postojećeg znanja iz ponuđenih oblasti.

Predavači i predavačice će biti iskusni/e eksperti/ce koji/e posjeduju teorijsko i praktično znanje, vještine za edukaciju i prijenos znanja drugima, koji/e će svojim metodološkim pristupom potaknuti polaznice da otkriju ili ojačaju vlastite potencijale u oblasti freelance i pružiti im sve potrebne alate i mehanizme za pokretanje vlastitog posla u freelance domenu za koji iskažu interesovanje.
Izabrane polaznice ovog programa će biti upoznate i sa mogućnostima koje pruža Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo prilikom pokretanja vlastitog startup biznisa, što će polaznicama pružiti kompletan okvir profitabilnih vještina, nadograđenog znanja i kvalitetnu polaznu tačku na prvom koraku ka vlastitoj ekonomskoj nezavisnosti i sigurnijoj budućnosti.

Mogućnost prijave je otvorena I za zaposlene žene uz određenu kotizaciju.
Broj mjesta je ograničen.

Selekciju vrši „Akademija za žene“, poštujući princip ravnopravnog učešća žena s područja svih općina Kantona Sarajevo.
Dvodnevna radionica je ovog puta SAMO za osobe sa prebivalištem u Kantonu Sarajevo.

Da bi se učestvovalo u edukacijama, potrebno je popuniti priloženi upitnik.
Prijava je otvorena do utorka 07.01.2020. godine do ponoći.
Lista učesnica će biti objavljena u petak, 10.01.

RADIONICA ĆE SE ODRŽATI U SUBOTU I NEDJELJU 18. I 19. januara U HUB HOMEWORKU (KOLODVORSKA 12.), Sarajevo.

Putne troškove ne pokrivamo.
Osvježenje i jelo obezbijeđeni.
Radujemo se Vašim prijavama.

https://afw.ba/2019/12/26/ekonomski-nezavisna-zena/

(Visited 237 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments