EESTech Challenge Tuzla

8 mar
Rok prijave 17.03.2020

EESTech Challenge je takmičenje koje okuplja ambiciozne mlade ljude koji žele da napreduju u IT svijetu. Održava se širom Europe u mnogim lokalnim komitetima Udruženja EESTEC. Od samog početka, LC Tuzla je jedan od organizatora lokalnih rundi ovog takmičenja. Svake godine, tema takmičenja se mijenja ali ostaje u domenu IT svijeta.

Pored lokalnih rundi, jedan od lokalnih komiteta Udruženja, organizuje i finalnu rundu na koju dolaze pobjednici lokalnih rundi i takmiče se za prvo mjesto cjelokupnog takmičenja. Pobjednici lokalne runde takmičenja, ujedno i predstavnici Lokalnog Komiteta Tuzla, u 2017. godini, su osvojili odlično drugo mjesto na finalnoj rundi koja se održala u Cirihu. Prvoplasirani tim dobiva plaćeno putovanje na finalnu rundu kao nagradu za osvojeno prvo mjesto i dodatno simboličnu nagradu koju izabere Organizacioni tim. Pored ovih nagrada, dodjeljuju se i kuponi od strane jednog ili više sponzora za učestvovanje na kursu koji oni organizuju.

Teme obrađivane na dosadašnjim takmičenjima:
“EESTech Challenge 2017 – Machine Learning“,
“EESTech Challenge 2018 – Big Data Analysis“,
“EESTech Challenge 2019 – Internet of Things“.

Ovogodišnja tema: “EESTech Challenge 2020 – Human-Computer Interaction“.

Datum održavanja 24-satnog takmičenja je: 27. mart 2020.

Prijaviti se možete na početnoj stranici a sve što vam treba za prijavu je takmičarski duh i tim sa kojim ćete pobijediti. Prijave mogu biti individualne ili u timu. U slučaju da se prijavljujete individualno, nakon zatvaranja prijava ćemo vas spojiti sa ostalim individualnim prijavama i tako formirati tim. Naravno, veće su vam šanse da budete primljeni ukoliko sastavite tim od tri ambiciozne osobe koje su željne dokazivanja. U formi za prijavu ćete dodati i vaš CV da, ukoliko to zatraže, ih možemo dostaviti kompanijama koje su sponzori ovogodišnjeg takmičenja.

Rok prijave je 17. mart.

Više informacija: https://ec.eestec-tz.ba/

(Visited 60 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments