Edukacijom do projektnih fondova! Žene u pisanju projekata

13 jun

Projekat “Edukacijom do projektnih fondova!” adresira potrebu osnaživanja žena u BiH, posebno u kontekstu njihove profesionalne afirmacije. U savremenom društvu, žene se suočavaju s različitim izazovima na radnom mjestu, uključujući pritisak, konkurenciju i nedostatak adekvatne edukacije. Nedostatak stručne edukacije i nedovoljan timski rad često dovode do stresa i neproduktivnosti, što utiče na poslovne rezultate i međuljudske odnose.

Projekat ima za cilj pružiti ženama potrebna znanja i vještine o pisanju projekata kako bi mogle uspješno aplicirati za finansiranje svojih projekata. Kroz edukaciju, žene će imati priliku naučiti o strukturi, procesu apliciranja, razvoju projektnih prijedloga, budžetiranju i upravljanju projektima.

Cilj je osnažiti žene da postanu aktivne učesnice u procesu razvoja svojih zajednica i poduzetništva. Kroz edukaciju o pisanju projekata, žene će biti u mogućnosti da razviju vlastite projekte i doprinesu ekonomskom razvoju svoje regije.

Projekat pruža priliku ženama da unaprijede svoje vještine, prošire svoje znanje i steknu samopouzdanje potrebno za uspješno vođenje projekata. Kroz ovo osnaživanje, žene će biti u mogućnosti da ostvare svoje profesionalne ciljeve i doprinesu stvaranju inkluzivnijeg i prosperitetnijeg društva.

Ovaj projekt nije samo obuka, već prilika za inspiraciju, umrežavanje i izgradnju kapaciteta mladih žena kako bi postale ključni pokretači promjena u svojim lokalnim zajednicama.

Edukacija će se održati u petak 14.06.2024. godine u 16:30h u prostorijama Centra za mlade INPUT, Mokušnice 10, Zenica.

Učešće na edukaciji je BESPLATNO, uz obezbjeđenu zakusku, osvježenje i potvrde o učešću na edukaciji.

Prijaviti se možete putem online obrasca: https://forms.gle/RMH8XGuCUhgoPkYE8
Broj mjesta je ograničen.

Projekat se realizira u organizaciji sa udruženjem Zene za Zene International u saradnji sa Centar za mlade INPUT, a finansiran je od strane National Endowment for Democracy.

(Visited 88 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments