Druga regionalna UPSHIFT radionica

30 jan
Rok prijave 23.02.2020

Imaš li između 16 i 24 godine?
Prepoznaješ li problem u svom okruženju?
I, najbitnije, želiš li da preduzmeš nešto u vezi njega? (uz našu malu pomoć u vidu mentorstva i 2,000 eura)
Ukoliko je odgovor na sva tri pitanja DA, onda će te zanimati ono što smo spremili za tebe.

Zajednički regionalni program “Dijalog za budućnost: Unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u/između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije” sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Ukoliko vjerujete u pravdu i jednake mogućnosti za sve, i ukoliko smatrate da problem nije dovoljno samo uočiti, već i na njemu raditi, ovo je način da se uhvatite u koštac sa kulturološkim razlikama i drugim problemima kojima želite da stanete na kraj. U okviru ovog programa, Laboratorija inovacija za mlade “Kreaktivator” realizuje sjajnu regionalnu UPSHIFT radionicu na kojoj možeš učestvovati baš ti!

Prijavljivanje je prilično jednostavno. Sve što treba da uradiš jeste da okupiš svoj tim (2 ili 3 člana) i da:

  • Prepoznaš problem u svojoj lokalnoj zajednici,
  • Identifikuješ lokalne i regionalne faktore koji utiču na ovaj problem,
  • Razmisliš da li bi, i na koji način, rešavanje tog problema moglo da pomogne u jačanju društvene kohezije među mladima (počevši od tvoje zajednice pa do regiona),
  • Popuniš jednostavnu online prijavu.

ROK za prijavu je: 23.02.2020.

Cilj ovog projekta su, prije svega, prekogranična saradnja i jačanje zajedništva koje će uticati na pozitivan odnos prema različitostima, na osjećaj pripadnosti zajednici, ali i najbitnije od svega, na tvoju želju da doprineseš razvoju društva.

Čitavom regionu nedostaju dovoljne, konstruktivno građene mogućnosti za saradnju, posebno među mladima. S druge strane, postoji nedostatak vještina i stavova koji omogućavaju uvažavanje različitosti i razumijevanje drugih.

Druga regionalna UPSHIFT radionica, održaće se u hotelu Palas, u Petrovcu, od 5. do 8. marta. Učesnici se prijavljuju u timovima od 2 do 3 člana.

Vaš tim, nakon što stignete na radionicu, zavisno od toga iz koje ste države i kakav ste problem prijavili, biće spojen sa drugim timom iz Bosne i Hercegovine, Srbije ili Crne Gore, sa kojim ćete zajedno raditi na problemu.

Svakom timu biće dodijeljen mentor koji će vam pomoći da od prepoznatog problema dođete do inovativnog rješenja, pritom prolazeći sve bitne korake koji su vam potrebni za realizovanje vašeg projekta. Poslednjeg dana radionice, 10 timova će prezentovati svoja rješenja stručnom žiriju, a 5 njih će dobiti mentorsku i finansijsku podršku od ukupno 2000 eura.

Svi troškovi (prevoz, smještaj, hrana) pokriveni su od strane organizatora.

Što se tiče Bosne i Hercegovine, učesnici mogu biti iz: Bosansko-podrinjskog kantona, Hercegovačko – neretvanskog kantona, Srednjobosanskog kantona, Tuzlanskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona i kantona Sarajevo, kao i iz opština/gradova Berkovići, Bileća, Čajniče, Foča, Gacko, Istočno Sarajevo, Kalinovik, Ljubinje, Nevesinje, Novo Goražde, Rogatica, Rudo, Trebinje i Višegrad. Učesnici iz Srbije mogu biti iz sledećih okruga : Kolubarski okrug, Mačvanski okrug, Moravički okrug, Raški okrug i Zlatiborski okrug (opštine: Arilje, Bajina Bašta, Bogatić, Čačak, Čajetina, Gornji Milanovac, Ivanjica, Koceljevo, Kosjeri, Krupanj, Lajkovac, Ljig, Ljubovija, Loznica, Lučani, Mali Zvornik, Mionica, Nova Varos, Osečina, Požega, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica, Tutin, Ub, Vladimirci, Vrnjačka Banja, Kraljevo, Novi Pazar, Šabac, Užice, Valjevo). Učesnici iz Crne Gore mogu biti iz svih opština.

Više informacija potražite ovdje.

(Visited 226 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments