Druga konferencija „Gradimo mrežu ženskog poduzetništva u ruralnim krajevima BiH”

8 dec

25. i 26. novembra 2023. godine, održana je Druga konferencija „Gradimo mrežu ženskog poduzetništva u ruralnim krajevima BiH” u organizaciji Udruženja “Ujedinjene žene”.

Naime, nakon prve konferenicije, koju je Udruženje “Ujedinjene žene” održalo u Kladnju u februaru ove godine, pozitivna energija se proširila i u druge dijelove naše prekrasne domovine Bosne i Herceegovine. Ovog novembra u prelijepoj Janji. Pored djevojaka i žena iz dijaspore i domovine, predstavnici JLS-a , sugradjani, udruženja i volonteri su dali svoj doprinos kako bi se mreža ujedinjenih žena svakodnevno širila i pružala potporu ženama u BiH. Razmjena znanja i iskustva Gracija iz dijaspore i Bosne i Hercegovine će doprinjeti osnaživanju žena u BiH.

„Identitet lokalnih proizvoda“, “Mogućnosti saradnje lokalne zajednice sa dijasporom”, “Može li se živjeti od uslužne djelatnosti”, “Mostovi spajanja ” su neke od tema o kojima se govorilo na ovim konferencijama. Hvala Ujedinjenim ženama, svim Gracijama u BiH i dijaspori na pozitivnoj energiji i zalaganju za sve nas ma gdje živjeli. NGO i-dijaspora/i-platforma će i ubuduće biti dio ove pozitivne priče i dati svoj doprinos u daljnjem radu Ujedinjenih žena.

i-platform.ch

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments