Dragočajanka: Stvaranje književnog djela – Berislav Blagojević

20 jun

Dođite u Resursni centar – Dragočaj da razgovaramo o stvaranju književnih djela sa Berislavom Blagojevićem, piscem i pjesnikom. Napisao je mnoga djela kao što su Revolucionar, Tiši od vode, Mi u magli, Bumerang, Monument, a ko je bio prošle godine na Kreativnom mikrofonu u sklopu Kreativnog avgusta je imao priliku da upozna i Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru.

Razgovaraćemo o značaju pisanja (i čitanja) uopšte, o tome kako nastaje književno djelo, o inspiraciji i kreativnom procesu, a posebnu pažnju posvetio bih kratkoj priči – šta sve može da bude priča i kako izgledaju kratke priče na primjeru iz Berislavove zbirke Monument.

Cilj je da se mladi upoznaju sa nastankom književnog djela, da im se približi kreativni proces, kao i da se informišu o svim srodnim temama koje ih mogu interesovati.

Vrijeme: četvrtak, 24.06. u 16:00

Trajanje: 60 min.

Prijaviti se možete na mejl [email protected] Potrebno je da u mejlu navedete ime i prezime i godište.

Ovaj projekat je implementiran zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

zdravodaste.org

(Visited 51 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments